Patru copii cazați la o stațiune din Păltiniș au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

Patru copii din judeţul Argeş, care erau cazaţi la o pensiune din staţiunea Păltiniş, au ajuns, joi, la Spitalul de Pediatrie, cu stări de greaţă şi vărsături. Medicii au stabilit că minorii au formă uşoară de toxiinfecţie alimentară.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 10.08.2017 - 20:49

Patru copii din judeţul Argeş, care erau cazaţi la o pensiune din staţiunea Păltiniş, au ajuns, joi, la Spitalul de Pediatrie, cu stări de greaţă şi vărsături. Medicii au stabilit că minorii au formă uşoară de toxiinfecţie alimentară, potrivit Mediafax.

DSP Sibiu a precizat, într-un comunicat, că minorii au fost transportaţi la Compartientul de Primire a Urgenţelor al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu. Cei patru bolnavi fac parte dintr-un grup de 26 de copii şi patru  însoţitori din judeţul Argeş, care au fost cazaţi din data de 6 august la o pensiune din Păltiniş.

„Ancheta epidemiologică declanşată imediat după primirea informării telefonice a pus în evidenţă că manifestările de îmbolnăvire au debutat brusc în cursul nopţii anterioare şi au constat în senzaţie de greaţă şi vărsături. Toţi cei patru copii transporaţi la spital au fost consultaţi în secţia de boli infecţioase, unde, după recoltarea probelor biologice, le-a fost instituit tratamentul simptomatic. Copiii prezentau forme uşoare de îmbolnăvire, iar sub tratament, simptomele s-au remis rapid, astfel încât, pacienţii au fost externaţi, în cursul după-amiezii”, informează sursa citată.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu s-au deplasat la pensiunea din Păltiniş şi au recoltat probe de alimente, probe de salubritate, probe biologice de la personalul blocului alimentar şi probe de apă, care vor fi prelucrate în laboratorul de diagnostic şi investigare în sănătate publică.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...