4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPartidele, fata cu "reactiunea" electoratului...

Partidele, fata cu “reactiunea” electoratului…


PD sustine neconditionat

Partidul Democrat a fost, este si va ramane favorabil propunerii de introducere a votului uninominal si a Parlamentului unicameral. Pozitia PD fata de tema referendumului a fost prezentata de Emil Boc, presedintele formatiunii. Boc a mai spus ca este firesc ca PD sa sustina ideea acum, cand este la putere, si poate indeplini aceste obiective.
Liderul democrat si-a afirmat si convingerea ca o discutie pe aceasta tema va avea loc atat in cadrul Aliantei PNL-PD, cat si al Coalitiei aflate la guvernare.

PNL se hotaraste saptamana aceasta

Conducerea formatiunii liberale se reuneste saptamana aceasta pentru a decide daca sustine sau nu ideea presedintelui Traian Basescu, a anuntat purtatorul de cuvant Eugen Nicolaescu. “Organismele statutare ale partidului nu s-au intalnit”, a explicat ministrul Sanatatii de ce formatiunea pe care o reprezinta nu a luat pana acum nici o pozitie politica pe acest subiect. “Vom participa la intalnirea cu seful statului, iar Biroul Permanent Central va decide in privinta organizarii unui referendum pe tema Parlamentului unicameral”, a declarat Nicolaescu. Surse din PNL acrediteaza insa ideea ca majoritatea membrilor BPC sprijina pozitia premierului Calin Popescu Tariceanu, impotriva Parlamentului unicameral.

UDMR ar opta pentru actualul sistem

Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania va participa la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, dar inclina mai degraba pentru imbunatatirea actualului sistem bicameral, decat pentru unicameralism. Totusi, Marko Bela, liderul UDMR, a aratat ca discutiile pentru un Parlament unicameral ar fi trebuit initiate in urma cu doi ani, la revizuirea Constitutiei. “Dupa o experienta de 15 ani de democratie, nu ar trebui sa ne gandim acum la modificarea Parlamentului”, a spus Marko Bela, adaugand ca printre urgentele momentului nu se numara problemele senatorilor si deputatilor.

PRM refuza sa participe la consultari

Partidul Romania Mare nu va raspunde invitatiei prezidentiale de a participa la consultari pe tema Parlamentului unicameral, a declarat presedintele formatiunii, Corneliu Vadim Tudor. “Traian Basescu s-a antepronuntat cu privire la necesitatea unui Parlament unicameral, asa ca este inutila o intalnire pe aceasta tema. Ce sa facem acolo? Sa venim cu ideile noastre si sa plecam cu ideile lui”, a replicat CVT. Potrivit liderului PRM, argumentele sefului statului in favoarea ideii ar fi total… “ridicole” si “deplasate”.

PSD se declara suspicios

Partidul Social Democrat va raspunde invitatiei la consultari a presedintelui Traian Basescu, dar isi pastreaza dreptul de a se pronunta ulterior, a anuntat presedintele Mircea Geoana. Potrivit acestuia, social-democratii saluta initiativa unei consultari cu partidele parlamentare si apreciaza faptul ca ideile lansate de conducerea formatiunii gasesc “un aliat neasteptat” in persoana sefului statului. “In acelasi timp, planeaza inca o suspiciune asupra intentiilor reale ale presedintelui”, a spus Geoana, adaugand ca, dincolo de reforma clasei politice, discutiile ar trebui sa cuprinda si subiectul integrarii europene, precum si impactul social al scumpirii petrolului si al utilitatilor publice in prag de iarna.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă