18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialParchetul General a ridicat listele electorale de la Autoritatea Electorală Permanentă

Parchetul General a ridicat listele electorale de la Autoritatea Electorală Permanentă

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au ridicat în cursul zilei de joi, 2 august, listele cu votanţii de la referendum de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), au declarat pentu RL surse din cadrul acestei instituţii.

Potrivit unor surse judiciare, o echipă de anchetatori s-a prezentat joi la sediul AEP de unde a cerut aceste liste pentru verificări, reprezentanţii instituţiei dând curs solicitării procurorilor.

Este posibil ca procurorii Parchetului General să se fi sesizat din oficiu în legătură cu faptul că la referendumul care a avut loc au fost localităţi unde procentul prezenţei la vot a depăşit cu mult 100%, stârnind suspiciuni de fraudă, au declarat pentru RL surse judiciare. 

 

UPDATE Intr-un comunicat de presa pe care il redam,, Parchetul confirma informatia RL 

 

“Având în vedere comunicatul Curţii Constituţionale din data de 02.08.2012, privind datele contradictorii primite de la autorităţile publice privind numărul persoanelor aflate pe listele electorale permanente, pe rolul  Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu conţinutul listelor electorale permanente şi al listelor suplimentare utilizate în referendumul din 29 iulie 2012.

În vederea efectuării cu celeritate a cercetărilor, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au solicitat copiile listelor electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, Autorităţii Electorale Permanente şi societăţii comerciale desemnate să realizeze procedurile tehnice.

Societatea comerciala desemnată să realizeze procedurile tehnice conform articolului 431 alineatul 5 din Legea nr. 3/2000 cu modificările şi completările ulterioare, a pus la dispoziţia procurorilor documentele solicitate.

Precizăm că toate documentele au fost primite şi păstrate la sediul  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în conformitate cu prevederile hotărârii Biroului Electoral Central privind operaţiunile tehnice care se realizează pentru centralizarea rezultatelor referendumului”.

 

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă