Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Organizaţiile neguvernamentale PROTESTEAZĂ faţă de hotărârea Senatului de a nu-l EXCLUDE pe senatorul Mircea Diaconu

Freedom House, Expert Forum, Grupul pentru Dialog Social si Institutul pentru Politici Publice protesteaza fata de hotararea Senatului Romaniei de a-l lasa  pe  Mircea ...

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

30.10.2012 - 16:38

Freedom House, Expert Forum, Grupul pentru Dialog Social si Institutul pentru Politici Publice protesteaza fata de hotararea Senatului Romaniei de a-l lasa  pe  Mircea Diaconu sa-si  termine mandatul sau de senator, desi legea prevede excluderea sa deoarece are o sentinta judecatoreasca definitiva si executorie  de incompatibilitate.

Iata comunicatul celor patru organizatii neguvernamentale:

"Organizatiile semnatare isi exprima ingrijorarea legata de gravul precedent creat de votul in Senatul României privind mentinerea mandatului senatorului Mircea Diaconu in ciuda confirmarii starii de incompatibilitate in care acesta se afla.

Asistam la un moment deosebit de dificil pentru statul de drept in conditiile in care Senatul României a hotarât prin vot incalcarea legii si a unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Constatata de ANI si stabilita atât de Curtea de Apel Bucuresti, cât si de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin decizie definitiva si irevocabila, starea de incompatibilitate a senatorului liberal Mircea Diaconu a fost ignorata de catre Senatul României.

Desi prin lege senatorul ar fi trebuit sa-si piarda mandatul precum si posibilitatea de a ocupa o functie publica in urmatorii trei ani, dupa votul Senatului din 30 octombrie, Mircea Diaconu va ramâne senator.

Organizatiile semnatare atrag atentia asupra modului in care acest vot va influenta Mecanismul de Cooperare si Verificare, una dintre problemele semnalate de Comisia Europeana fiind neparasirea functiilor de catre demnitarii acuzati de incompatibilitate si gasiti in conflict de interese"

Precizam ca Mircea Diaconu era atat senator al Romaniei cat si director al Teatrului Nottara, desi legea interzice.

Citeşte şi:

Senatul a decis: Mircea Diaconu RĂMÂNE SENATOR până la încetarea mandatului. Ce spune Diaconu. Vezi şi reacţia ANI

Şeful ANI: Votul pentru Diaconu - DISOLUŢIA statului de drept, cu consecinţe DRAMATICE8

Diaconu: Senatul şi-a "asumat culpa" privind incompatibilitatea mea

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...