19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialOrban: Tudose ar trebui să iniţieze procedura de demitere în cazul lui...

Orban: Tudose ar trebui să iniţieze procedura de demitere în cazul lui ilie, Plumb şi Shhaideh

 Ludovic Orban, a declarat, joi seara, la postul B1TV, că, dacă este "corect și cinstit", premierul Mihai Tudose ar trebui să inițieze procedura de demitere a miniștrilor Viorel Ilie, Rovana Plumb și Sevil Shhaideh.

Orban a mai afirmat că în conducerea PNL s-a hotărât prin vot poziția partidului în privința solicitării de demisie a celor trei miniștri.

"Împotriva unuia a început urmărirea penală — Sevil Shhaideh — și mai sunt doi împotriva cărora există cerere de urmărire penală — Viorel Ilie, la Senat, și cu Rovana Plumb, la Cameră. Mai mult decât atât, i-am cerut premierului Tudose, care văd că e fată mare în anumite…, joacă pe omul corect, omul cinstit. Păi dacă ești corect și cinstit, inițiază procedura de demitere a acestor miniștri", a declarat Orban, la B1TV.

Potrivit lui Orban, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, nu mai are credibilitate la nivelul Uniunii Europene.

"Cine o mai primește pe Rovana Plumb la nivelul Uniunii Europene, ca ministru al Fondurilor Europene? Câtă credibilitate mai are, apropo de corecta cheltuire a banilor publici, atâta timp cât ea e suspectată de săvârșirea unei fapte de corupție? Eu nu zic că e vinovată, în mod evident nu zic că e vinovată, dar (…) e principalul om care trebuie să se bată la Bruxelles, în numele României, pentru absorbția fondurilor europene", a spus Orban.

Liderul PNL spune că acest fapt arată cât sunt de "nepăsători" cei care guvernează față de interesul public.

"Chiar și acest simplu fapt, în care evident creezi un rău imens României, reduci capacitatea de a atrage bani europeni, reduci credibilitatea României în negocierile care se desfășoară la Comisia Europeană, arată cât de nepăsători sunt cei care guvernează astăzi (…) față de interesul public, față de interesul general. (…) De aceea am și spus că se comportă ca un grup infracțional", a mai spus Orban.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă