5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialOlimpicii internationali, premiati cu pana la 10.580 lei

Olimpicii internationali, premiati cu pana la 10.580 lei

Cei 80 de elevi laureati in 2009 la olimpiadele si concursurile internationale au fost premiati de prim-ministrul interimar, Emil Boc. S-au mai acordat premii profesorilor coordonatori si scolilor de la care provin olimpicii.

Ieri, in cadrul unei gale organizate la Palatul National al Copiilor din Capitala, toti elevii care au obtinut premii si mentiuni in cadrul concursurilor si olimpiadelor internationale au fost recompensati cu diplome si bani, fondurile totale alocate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii fiind in valoare de peste 1,2 milioane de lei. Cei 80 de elevi au castigat 95 de medalii de aur, argint, bronz si mentiuni la confruntarile internationale si regionale (seniori si juniori), la disciplinele matematica, filosofie, geografie, chimie, fizica, informatica, limba romana, limba maghiara, astronomie si astrofizica. Din totalul celor 95 de premii, 30 sunt medalii de aur, 35 de argint si 20 de bronz, zece  fiind mentiuni. si in acest an, cei mai multi medaliati (13) sunt elevi ai Liceului International de Informatica, al caror palmares consta in 19 medalii.

 

Pe locul doi in totalul medaliatilor international se numara Colegiul International de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti, cu opt elevi care au castigat noua medalii. Cei 108 profesori care i-au pregatit pe olimpici au fost, de asemenea, premiati. Noile cuantumuri ale premiilor banesti care li s-au acordat anul acesta olimpicilor international au fost cuprinse intre 2.170 si 10.580 de lei, in functie de premiu si de competitia la care a fost obtinut, astfel:  Olimpiade internationale: 10.580 de lei –  medalie de aur si premiul special pentru punctaj maxim, 8.200 de lei – premiul I/medalie de aur, 6.950 de lei – premiul II/medalie de argint, 4.990 de lei – premiul III/medalie de bronz si 3.420 de lei – mentiune (sau diplome echivalente);  Competitii regionale, respectiv olimpiade balcanice, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara "Yakutia", Olimpiada Central-Europeana de Informatica, Olimpiada de Chimie "D.I. Mendeleev": 3.740 de lei – premiul I/medalie de aur, 3.200 de lei – premiul II/medalie de argint, 2.500 de lei – premiul III /medalie de bronz si 2.170 de lei – mentiune (sau diplome echivalente).

Pentru dascalii care i-au pregatit pe olimpici s-a acordat un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul dintre elevii lor premiati. si pentru cele 50 de scoli din care provin olimpicii s-a acordat cate un premiu, in valoarea prevazuta pentru fiecare elev premiat, banii fiind folositi pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului educational.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă