14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialOfiţer SRI, acuzat de contrabandă

Ofiţer SRI, acuzat de contrabandă

Un ofiţer SRI, nouă vameşi de la Biroul Vamal Stânca-Costeşti şi trei civili sunt urmăriţi penal de către procurorii DIICOT pentru contrabandă cu pro­duse provenite din Ucraina.

Ofiţerul SRI implicat în acest caz de contrabandă este un locotenent colonel, fratele unuia din vameşii de la Stân­ca-Costeşti. El a fost inter­ceptat şi dat pe mâna procu­rorilor chiar de către colegii săi de la SRI, care au asigurat în acest caz „suportul tehnic şi cel informativ”, potrivit DIICOT. Vameşii şi ofiţerul SRI sunt acuzaţi de procurori că au sprijinit activitatea unei grupări infracţionale alcătuită din cetăţeni români şi moldo­veni, ce se ocupa cu contra­banda.

Procurorul-şef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, a precizat că procurorii Direcţiei au făcut percheziţii în judeţul Botoşani, pentru a-i prinde pe membrii grupului. El a spus că, iniţial, s-au făcut 12 percheziţii, iar ca urmare a acestora, procurorii au cerut Tribunalului Suceava şi au obţinut autorizaţia pentru alte două percheziţii. Una dintre ele a fost cea de pe numele ofiţerului SRI.

Procurorii, împreună cu reprezentanţi ai structurii centrale din Autoritatea Na­ţio­nală a Vămilor, au făcut un control şi la Biroul Vamal Stânca-Costeşti. În noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost duşi la sediul DIICOT Suceava pentru audieri un civil, care a primit interdicţia de a părăsi ţara, şi doi vameşi, care au fost reţinuţi, urmând să fie pre­zentaţi Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Operaţiunea DIICOT are loc la câteva luni după ce, în mai multe vămi din estul şi vestul României, au avut loc descin­deri masive soldate cu reţi­nerea a zeci de vameşi şi poliţişti de frontieră, acuzaţi de luare de mită şi de sprijinirea reţelelor de contrabandişti. 

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă