15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Sute de oameni au ieșit din nou în stradă, duminică: Mâinile...

VIDEO. Sute de oameni au ieșit din nou în stradă, duminică: Mâinile jos de pe DNA! Cerem demisia Guvernului Grindeanu, a lui Dragnea și Tăriceanu. Protestele au avut loc în București, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Timișoara

UPDATE 21,00: La Piața Victoriei, oamenii au adus pancarte cu textele "Obosiţi, dar tot aici", “Mai bine prost în Piaţă decât hoţ analfabet în Parlament şi Guvern”, “Vă e frică de noi că suntem prea inteligenţi pentru voi”.


UPDATE 20,30: Circa 300 de persoane protestează în acest moment în fața sediului Guvernului. Oamenii scandează lozinci împotriva PSD și a Legii grațierii, strigă "DNA să vină să vă ia", "România cere fără grațiere", "CCR slugă a PSD", "ALDE și PSD aceeași mizerie", "Dragnea nu uita așteptăm și cartea ta".

Tinerii suflă în vuvuzele și flutură steaguri tricolore. Unii sunt înfășurați în drapele, alții poartă banderole cu deviza # Rezist.

Manifestanții au pancarte pe care scrie "Ce parlament e ăsta. Scapă hoții. Taie pădurile", ''Mi-ați furat și simțul umorului'', ''Guvernul Grindeanu, trădători de țară'', ''Mânat de la spate și cu pancarta tipărită de Tziriac Holdings. Conduși de hoții proști''.

Printre protestatari se strâng semnături pentru noua Proclamație de la Timișoara, iar alții cer demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.


UPDATE 20,00: Protestatarii din Piața Victoriei acuză măsurile populiste anunțate de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Demonstranții consideră că intenția de a mări salariile bugetarilor nu este realistă şi poate duce România într-un faliment.


UPDATE 19.00: Aproximativ 100 de persoane s-au adunat, în Piața Victoriei, ca să protesteze contra Guvernului Grindeanu. 


Mii de oameni și-au anunțat participarea, duminică seară, la protestele organizate contra Guvernului Grindeanu și pentru sprijinirea justiției. Astfel, sunt anunțate manifestații în Bucureşti, Sibiu, Cluj, Braşov, Galați şi Timişoara. 

Se pregătește debarcarea singurilor oameni verticali rămași in (pseudo)justiția românească.  Ministrul Justitiei Toader Tudorel va forta saptamana viitoare demisia sefei DNA Codruta Kovesi si a Procurorul General, Augustin Lazar. Pe Camelia Bogdan au îndepărtat-o deja. Dacă rămânem indiferenti acum, lupta este pierdută!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, organizat de ”Corupția Ucide”. 

”Mesajul nostru pentru Guvern: Mainile jos de pe DNA! Nu vom tolera nici un fel de atingere adusa independentei justitiei si statului de drept! E timpul sa plecati acasa. Ati primit voturile oamenilor ca sa guvernati, nu ca sa furati si sa dati legi pentru infractori. Cerem DEMISIA IMEDIATA a guvernului Grindeanu, precum si a lui Liviu Dragnea si Tariceanu”, mai scriu protestatarii. 

Ei mai cer și oprirea tăierilor de păduri, precum și încetarea numirilor politice în sănătate. 

În Bucureşti, protestul din Piaţa Victoriei este anunţat cu începere de la ora 18.00.În faţa Prefecturii din Galaţi va avea loc "slujba de înmormântare a Ciumei Roşii, decedată acum două săptămâni”, aşa cum scrie pe pagina de Facebook a evenimentului cu acelaşi slogan.

Protestele au izbucnit în România în urmă cu aproape două luni, după ce Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 13, care modifica Codul Penal și Codul de Procedură Penală. În urma manifestațiilor cu sute de mii de oameni, Guvernul a retras ordonanța, iar ministrul Justiției, Florin Iordache, a demisionat. 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă