Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O tânără româncă a ajuns dintr-o tabără de romi din Franţa la Universitatea Sorbona

O tânără româncă de etnie romă, Anina Ciuciu, care a emigrat cu familia în Franţa în 1999, a reuşit să ajungă dintr-o tabără de romi la prestigioasa Universitate Sorbona din Paris, graţie şcolarizării şi ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.08.2012 - 10:33

O tânără româncă de etnie romă, Anina Ciuciu, care a emigrat cu familia în Franţa în 1999, a reuşit să ajungă dintr-o tabără de romi la prestigioasa Universitate Sorbona din Paris, graţie şcolarizării şi unei perseverenţe remarcabile, relatează postul de radio RTL, în pagina electronică, transmite Mediafax.

În 1999, Anina Ciuciu a ajuns în Franţa la vârsta de nouă ani, la Bourg-en-Bresse, venind din România împreună cu părinţii şi surorile sale. Familia a trăit în condiţii insalubre într-o cazarmă dezafectată, într-o camionetă, în cort pe stradă, fără să aibă mâncare în fiecare zi.

Mica familie de romi a fost ajutată şi a trăit multă vreme clandestin, fără să obţină permis de rezidenţă.

Anina a învăţat franceza în câteva luni, a obţinut bacalaureatul ştiinţific (bac S, una dintre cele trei serii de bacalaureat general) şi licenţa în drept, iar în luna următoare va merge la prestigioasa Universitate Sorbona, graţie unei munci perserverente.

Ea speră că povestea sa va conferi o altă imagine romilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...