O tânără din Bârlad, cu migrene puternice și stări de vomă, a fost trimisă acasă de medici cu mențiunea că "este alintată". Tânăra a murit, trei săptămâni mai târziu, din cauza unei tumori

O tânără din Bârlad, care suferea de migrene puternice și de stări de vomă, a fost trimisă acasă de medici cu mențiunea că "este alintată".

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2017 - 20:53

O tânără din Bârlad, care suferea de migrene puternice și de stări de vomă, a fost trimisă acasă de medici cu mențiunea că "este alintată". După trei săptămână, fata a murit din cauza unei tumori care ar fi putut fi identificată la un computer tomograf, potrivit Digi24. Poliţia a deschis un dosar penal pentru omor din culpă, iar la spital se fac verificări.

Părinţii tinerei au declarat că, după câteva ore de investigații, medicii au trimis-o acasă cu o rețetă: vitamine și antibiotic.

„A zis că nu are nimic. Să meargă acasă că se alintă, i-a spus o asistentă. A zis că nu e de internare, nu are nimic fata. S-o ia acasă. A consultat-o vreo trei doctori și după aia, când a venit cu rețeta acasă, lua tratamentul, dar tot așa. Tot voma și dureri de cap”, spune Culina Ciobanu, mama tinerei.
Pe 29 iunie, seara, i s-a făcut foarte rău. A fost dusă în stop cardiorespirator cu ambulanța la același spital. Două ore au încercat medicii să o resusciteze, fără succes însă
 
„La prima internare, la prima vedere cu doctorul trebuia să spună: uite, mergi, ia trimitere de la medicul de familie. Vino să facem un tomograf, să facem ceva. Așa, fata a plecat dezamăgită de acolo și vă dați seama că a doua oară când s-a dus, a dus-o în comă și nu au putut să o mai resusciteze. A murit fata. Pe cine să credem?”, spune o cunoștință.
Familia va depune plângere și la Colegiul Medicilor.
„Am făcut plângere că nu i-a dat tratamentul cum trebuia. Nu își făcea nici un efect. Putea să spună că are ceva la cap, să mă duc la Iași sau mai departe din prima. Nu că se alintă sau că nu ai nimic, tu ești sănătoasă, du-te acasă”, spune mama fetei.
Conducerea Spitalului din Bârlad face anchetă pentru a afla dacă fata ar fi putut fi salvată.
„A avut o prezentare pentru o cefalee, am înțeles, pentru care toate examinările de la momentul respectiv au condus la o recomandare de tratament la domiciliu. Dacă nu au găsit ca indicație computer tomograf, asta este, cu siguranță, o concluzie a evaluării de la momentul respectiv”, spune Gabriela Daniș - directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Bârlad.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...