10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialO nouă cerere de demisie de la vârful conducerii TAROM

O nouă cerere de demisie de la vârful conducerii TAROM

Președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, cere demisia unui director al Tarom, întrucât nu sunt introduse zboruri care să lege Constanța de alte orașe din țară, ea susținând că reprezentanții companiei motivează că hotelieri de pe litoral nu sunt pregătiți să primească turiști.

Corina Martin a declarat, miercuri, într-o conferință de presă comună cu conducerea Aeroportului Internațional ”Mihail Kogălniceanu” din Constanța, că a avut o discuție cu reprezentanții Tarom privind introducerea unei curse către Constanța, însă s-a lovit de refuzul acestora.

”În 12 noiembrie, am avut o întâlnire istorică cu reprezentanții Tarom. Ne-am săturat ca Tarom să refuze în fiecare an Asociația Litoral și Aeroportul Constanța și să ne spună «nu ne interesează să punem zboruri interne către Constanța» și cu asta se termina adresa de răspuns. Dacă nu vă interesează să discutați cu noi, să venim cu aeroportul din Timișoara, asociația de promovare Timiș, Consiliul Județean Timiș, aeroportul din Suceava, Asociația Bucovina și Consiliul Județean Suceava, aeroportul din Oradea, asociația Oradea – Bihor și Consiliul Județean Bihor și ne-am dus împreună cu aeroportul Constanța să ne certăm cu Tarom. Rezultatul nu a fost unul îmbucurător. Tarom continuă să spună «nu avem avioane, nu avem aeronave pentru a duce zboruri către Constanța și nici nu ne interesează turismul românesc și litoralul românesc». Și atunci ne continuăm discuțiile cu alte companii aeriene. Ne luptăm deocamdată cu Tarom pentru Constanța-Chișinău, nu abandonăm această luptă, s-ar părea că există un oarece interes acolo, suntem în discuții”, a afirmat Corina Martin, citată de Mediafax.

Ea consideră că, dacă situația nu se va rezolva, se impune demisia directorului operațional de la Tarom, care spune în fiecare an că nu este interesat de litoralul românesc.

“Nu renunțăm cu Tarom și, dacă nu, alternativa este demisia doamnei Columb pentru că această doamnă este cea care ne răspunde în fiecare an că nu o interesează litoralul, turismul românesc, considerând că hotelieri de pe litoral, și acest răspuns e cel care m-a nemulțumit pe mine cel mai mult, nu sunt pregătiți să primească turiști. Dacă ai o asemenea viziune ca și director operațional la Tarom este limpede de ce nu avem zboruri interne între principalele orașe din România, din vest, din nord și estul României către litoral. De aceea, românii care locuiesc în aceste zone ajung mai ușor în vacanțe în alte destinații străine și nu pe litoralul românesc”, a spus Corina Martin. Ea a menționat și că a trimis o adresă la Tarom în urmă cu șase săptămâni la care nu a primit răspuns până în prezent.

“Nu îmi rămâne decât să cer demisia doamnei Columb și nu sunt singura persoană care spune acest lucru. Înseamnă că ceva acolo trebuie schimbat la Tarom, în abordare și în politica acestei companii naționale”, a mai afirmat președintele Asociației Litoral-Delta Dunării.

La rândul său, directorul Aeroportului Internațional ”Mihail Kogălniceanu”, Bogdan Artagea, prezent la conferința de presă, a spus că nu este normal ca pe un aeroport al statului să nu opereze compania națională. “Un aeroport al statului să nu aibă o companie națională, să nu opereze, înseamnă că este o problemă undeva. Nu știu unde este problema. Clujul vrea o cursă cu Constanța, din studiile noastre reiese că va merge această cursă. Timișoara – Constanța s-a operat, a mers binișor cu Carpatair, să încercăm vara, poate merge. Suceava, Baia Mare vor această cursă”, a spus directorul aeroportului, precizând că dacă Tarom nu dorește să aducă o cursă la Constanța înseamnă că și companiile private sunt reticente în a face acest pas.

El a precizat că numărul de pasageri pe Aeroportul Internațional ”Mihail Kogălniceanu” a crescut cu 92 la sută față de anul trecut și va crește și anul viitor. “Numărul de pasageri a crescut foarte mult în anul acesta. Față de anul trecut a crescut cu 92 la sută, față de 2013, când opera Ryanair, a crescut cu 30 la sută. Cu siguranță la anul va crește cu 20 la sută”, a spus Bogdan Artagea.

El a menționat că anul viitor vor continua cursele către Milano (Bergamo), Londra, Istanbul, vor exista trei chartere pe săptămână cu turiști din Israel în timpul sezonului estival, va fi introdusă o cursă Constanța – Atena – Larnaca și este posibil să existe și o cursă către Antalya. De asemenea, Bogdan Artagea a spus că este în discuții cu mai multe companii pentru a exista zboruri cât mai multe spre Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”. El susține că există cerere pentru o cursă către Spania (Madrid sau Barcelona), pentru Paris, Dusseldorf, Roma, Pisa, Firenze, Bologna.

 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă