Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

VIDEO. UPDATE. O mie de oameni lăsaţi afară pentru ca Tăriceanu să-şi înnoiască permisul de conducere. Prefectul Capitalei anunţă o anchetă

Călin Popescu Tăriceanu şi-a reînnoit permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane prin spatele clădirii DRPCIV, informează News.ro. Publicul nu a avut acces în clădire în acest timp. Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei, a declarat că urmează să fie declanşată o anchetă legată de modul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a preschimbat, joi, permisul de conducere intrând pe uşa din spate.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2016 - 17:27

UPDATE 17:20. Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei, a declarat, pentru News.ro, că urmează să fie declanşată o anchetă legată de modul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a preschimbat, joi, permisul de conducere intrând pe uşa din spate.

„După cum ştiţi, acolo sunt şi alte instituţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul ministerului. Adică e şi Direcţia (DRPCIV - n.r.). Trebuie să văd exact care este poziţia direcţiei, DRPCIV-ului. Pentru că dânşii sunt administratorii clădirii. Dacă au declanşat dânşii o cercetare sau dacă o declanşăm noi. Dacă nu o vor face dânşii, o vom face noi. Dar nu vreau să ne suprapunem”, a declarat Paul Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei.

Nicolae Petrovan a explicat că, în cazul în care abaterile disciplinare au fost comise de ofiţeri sau subofiţeri, competenţa de cercetare este a DRPCIV, care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar dacă abaterile au fost comise de personalul contractual, atunci competenţa va fi a Instituţiei Prefectului.

-----------------------

Călin Popescu Tăriceanu şi-a reînnoit permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane prin spatele clădirii DRPCIV, informează News.ro. Publicul nu a avut acces în clădire în acest timp. 

Iata mai jos filmul evenimentelor, descris de agentia News.ro:

 Oră 07.40: Autoturismul Dacia Duster negru aparținând Senatului, în care se afla, pe locul din spate, Călin Popescu Tăriceanu, intră în curtea DRPCIV. Șoferul pare dezorientat și nu găsește intrarea spre curtea interioară din cauza numărului mare de persoane care stau la rând, unii dintre ei încă de la oră 5.00. Mașină se strecoară printre oameni și ajunge pe rampa care duce spre curtea interioară. Călin Popescu Tăriceanu nu iese imediat, ci așteaptă că unul dintre reprezentanții DRPCIV să iasă din clădire și să-l întâmpine. 
  
 Oră 08.00. La începerea programului de lucru cu publicul, oamenii care așteaptă la rând ar trebui să fie lăsați să între în clădire. Deschiderea este însă întârziată. 
  
 Oră 08.03. Călin Popescu Tăriceanu iese din clădirea DRPCIV pe aceeași ușă pe care a și intrat, fiind însoțit de unul dintre angajații instituției. Deși s-a oprit când a fost salutat, s-a întors cu spatele și a intrat în mașină în momentul în care a fost întrebat de ziaristul News.ro de ce a ales să intre pe o ușă din spatele clădirii. 

Calin Popescu Tariceanu evită să răspundă. Singurul care vorbeşte este aghiotantul acestuia: "Dar nu a intrat nimeni prin spate". 

Mașină președintelui Senatului urcă rampa și se strecoarî printre oamenii strânși, în număr și mai mare, la coadă, dar care nu par deranjați de faptul că Tăriceanu a intrat pe ușă din spate. O doamnă care stă la rând chiar întreabă: "Dar ce aveți, domnule, cu Tăriceanu? Nu trebuie și el să-și facă permisul?". 
  
 08.05 Oamenii sunt lăsați să între în clădire. 
  
 Reacția conducerii SRPCIV București: "Nu discut cazul unei persoane fizice" 
  

 Solicitat de News.ro să comenteze această situație, comisarul-șef Florin Rădulescu, șeful Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a precizat: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot să va dau date cu caracter personal". 
  
 Întrebat cum i s-a putut permite lui Călin Popescu Tăriceanu să aibă întreagă clădire la dispoziție pentru reînnoirea permisului de conducere, Rădulescu a spus: "Habar nu am despre ce vorbiți. Nu știu nici măcar cu cine vorbesc, m-ați sunat pe numărul personal și nu cred că v-am dat eu numărul. În clădire sunt mai multe instituții, nici nu știu dacă a venit la noi sau în altă parte". 
  
 Surse din instituție afirmă însă că directorul adjunct al Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, comisarul-șef Cristian Nechifor, este cel care a avut cunoștință de modul în care preşedintele Senatului și-a rezolvat problemă reînnoirii permisului. 
  
 Contactat de News.ro, comisarul-șef Cristian Nechifor a spus că nu poate comenta, mai ales la telefon, această situație.   "Și oricum, dacă a fost aici, tot ce s-a întâmplat ține de domeniul informațiilor, datelor cu caracter personal și iar n-aș putea să va spun nimic", a precizat adjunctul instituţei. 
  
 Întrebat dacă, în opinia să, reprezintă date cu caracter personal faptul că președintele Senatului intră prin spatele clădirii, timp în care instituţia este închisă pentru public, Cristian Nechifor a replicat: "Îmi pare rău, dar nu comentez în niciun caz la un telefon pe care îl primesc de la cineva despre care nu știu cine e. O zi bună!". 
  
 În martie 2008, a izbucnit un scandal după ce un echipaj s-a deplasat la domiciliul lui Tăriceanu pentru a-i face poză pentru cartea de identitate soției sale de la acea vreme, Ioana Tăriceanu. La acel moment ministru de Interne era Cristian David, coleg de partid cu actualul preşedinte al Senatului, care a susținut că demersul este legal. 

Până la ora transmiterii stirii, Călin Popescu Tăriceanu nu a avut nici o reacţie la aceste informaţii.

Citește totul despre:

Comentarii