Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O membră a grupului de rezistenţă de la Nucşoara, Marina Chirca, a murit

Fosta membră a rezistenţei anticomuniste Marina Chirca a murit sâmbătă, la 98 de ani, informează Digi 24. Ea a ajutat, ...

Share

Rl online 0 comentarii

14.09.2013 - 18:56

Fosta membră a rezistenţei anticomuniste Marina Chirca a murit sâmbătă, la 98 de ani, informează Digi 24.

Ea a ajutat, timp de nouă ani, grupul de rezistenţă de la Nucşoara, din care a făcut parte şi Elisabeta Rizea.

Marina Chirca s-a născut în 1915 în satul Slatina, comuna Nucşoara, judeţul Arges.

În 1949, 16 oameni, din care 4 femei, au decis să organizeze un grup de rezistenţă anticomunistă în munţi. Acesta s-a dovedit a fi, ulterior, unul dintre cele mai longevive grupuri de partizani anticomunişti din Europa Răsăriteană şi fost condus de Toma Arnăuţoiu, fost ofiţer în garda Regelui Mihai.

Marina Chirca a ajutat grupul de rezistenţă de la Nucşoara timp de nouă ani, cât a rezistat acesta în munţi (martie 1949 - mai 1958).

A fost persoana care a dus partizanilor mesaje şi arme, cunoscând toate evenimentele din viaţa grupului.

În 1963 a fost arestată şi condamnată la 15 ani de muncă silnică şi confiscarea totală a averii, de către Tribunalul Militar al Regiunii Militare Bucureşti, potrivit eroinenucsoara.ro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...