O femeie va primi pensie, pentru că a petrecut 10 ani pe nedrept în închisoare. Ea fusese condamnată la 17 ani de detenție, pentru o crimă comisă de fiul ei

O femeie care a fost condamnată la 17 ani de închisoare, pentru o crimă comisă de fiul ei, va primi pensie pentru cei 10 ani petrecuți după gratii, a decis Curtea de Apel Ploiești.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2017 - 21:35

O femeie care a fost condamnată la 17 ani de închisoare, pentru o crimă comisă de fiul ei, va primi pensie pentru cei 10 ani petrecuți după gratii, a decis Curtea de Apel Ploiești, potrivit News.ro.

Viorica Vișan a petrecut 10 ani după gratii, fiind acuzată că și-a ucis soacra, deși crima a fost comisă de fiul ei. 

„Admite apelul. Anulează sentinţa civilă nr. 2000/24.06.2016 pronunţată de Tribunalul Prahova. Evocând fondul respinge excepţiile tardivităţii, autorităţii de lucru judecat şi lipsei procesuale pasive a Casei Judeţene de Pensii Prahova. Admite cererea de chemare în judecată în parte. Obligă pârâtele să recalculeze pensia reclamantei cu luarea în calcul, ca vechime în muncă, a perioadei 21 octombrie 1994 - 8 octombrie 2004, în care a fost privată de libertate”, potrivit deciziei definitive, pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti.

 Viorica Vişan a executat zece ani de închisoare, între octombrie 1994 şi octombrie 2004, ea fiind condamnată pentru uciderea soacrei sale, faptă pentru a care a primit o pedeapsă de 17 ani de detenţie. Ulterior condamnării, unul dintre fiii Vioricăi Vişan, arestat într-un dosar de furt, s-a autodenunţat din închisoare, spunând că el este cel care şi-a ucis bunica.

Viorica Vişan a fost lăsată în libertate, iar în septembrie 2007 fiul ei a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea bunicii. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...