Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O femeie din Galaţi a fost infectată cu virusul West Nile

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că în judeţul Galaţi a fost confirmat primul caz de infecţie cu virusul West Nile, la o femeie în vârstă de 37 de ani, starea acesteia fiind bună, informează Mediafax. ...

Share

Cristian Lapa 0 comentarii

21.07.2011 - 14:04

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că în judeţul Galaţi a fost confirmat primul caz de infecţie cu virusul West Nile, la o femeie în vârstă de 37 de ani, starea acesteia fiind bună, informează Mediafax.

În 1996, ţara noastră a avut de înfruntat prima epidemie de infectare cu virusul West Nile din Europa. Atunci au fost semnalate aproape 300 de cazuri de boli ale sistemului nervos central provocate de acest virus.

Virusul West Nile face parte din familia Flavivirida şi se înscrie în acelaşi grup filogenetic al flavivirusurilor ca li virusurile encefalitei St. Louis şi japoneza, un complex de virusuri care se găseşte atât în regiunile tropicale, cât şi în acelea temperate. Virusul afectează în primul rând păsările, dar poate infecta şi oamenii, caii, câinii, liliecii, maimuţele veveriţele sau şoarecii de casă.

La om, virusul se transmite prin înţepătura unei specii de ţânţar. În 90% dintre cazuri, infecţiile cu virusul West Nile la oameni sunt asimptomatice.

Potrivit evz.ro, în cele mai multe dintre cazurile de West Nile, simptomele lipsesc. În 20% dintre cazuri manifestările sunt uşoare, apar între 2 şi 8 zile de la infectare şi constau în febră uşoară, cefalee (dureri de cap), frisoane, transpiraţie excesivă, stări de slăbiciune, dificultăţi la înghiţire şi dureri articulare. Cel de-al treilea simptom este cel mai grav şi constă în encefalită sau meningită cauzate de pătrunderea virusului West Nile în zona meningelui, membrana care "îmbracă" creierul, şi a lichidului cefalorahidian. Simptomele - dureri de cap, gât înţepenit, dezorientare, comă, tremurat, convulsii, stare de slăbiciune, vedere slabă, amorţeală a degetelor, paralizie - pot să apară între 3 şi 14 zile de la contactul cu virusul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...