O delegație CNMR s-a întâlnit cu premierul Tudose. Despre ce au discutat

O delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose, în cadrul căreia au discutat despre o serie de proiecte în domeniul Educației, scrie Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2017 - 20:30

O delegație a Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) a avut o întrevedere cu premierul Mihai Tudose, în cadrul căreia au discutat despre o serie de proiecte în domeniul Educației, scrie Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

„În urma negocierilor purtate au rezultat concluzii agreate de ambele părţi, comunicate public la momentul întâlnirii. Facem precizarea că măsurile agreate nu au avut nici o poziţie contrară la final în urma celor 3h de negocieri din partea delegaţiei CNMR. În măsura în care va fi necesar, vom solicita pentru clarificare publicarea de către Guvernul României a stenogramei întâlnirii avute. Faţă de cele agreate şi confirmate de Prim-ministrul României în apariţiile publice, CNMR prin toţi reprezentanţii prezenţi la masa negocierilor şi-au asumat punerea în practică a acestei înţelegeri şi respectarea termenelor stabilite. Orice altă poziţie exprimată public faţă de punctele agreate de vreuna dintre organizaţiile membre CNMR prezente la această întâlnire, contravine normelor elementare de negociere şi realităţii. Au fost puncte unde Guvernul României şi CNMR au căzut de acord şi puncte asupra cărora a rămas să disctăm direct cu Ministrul Educaţiei .Următoarea întâlnire cu Prim-ministrul României şi membrii Guvernului pe zona educaţională a fost stabilită şi agreată de întreaga delegaţie prezentă pentru luna noiembrie, în urma celei de-a doua rectificări bugetare”, informează sursa citată.

Astfel, președintele CNMR a transmis „obligativitatea respectării şi asumării angajamentelor comune, fără mesaje alternative”.

„Conducerea CNMR respectă în totalitate independenţa fiecărei organizaţii şi a acţiunilor sale în măsura în care aceste iniţiative şi activităţi nu se află sub umbrela CNMR. În perioada următoare, CNMR va avea mai multe întâlniri cu Ministrul Educaţiei, Ministrul Muncii şi Ministrul Finanţelor Publice pentru a pune în practică măsurile agreate şi stabilite din partea Guvernului de către domnul Prim-ministru Mihai Tudose, a cărui decizie nu este şi nu poate fi subiect de interpretare pentru niciun membru al Cabinetului. Pentru CNMR, priorităţi reprezintă mai multe sectoare iar obiectivul nostru este identificarea de soluţii împreună cu partenerii instituţionali, motiv pentru care vom solicita Prim-ministrului întâlniri ce vizează sectoare extrem de importante cu privire la situaţia economică şi socială a României: absorbţia fondurilor structrurale, Centenarul şi problema culturii româneşti ,situaţia mediului de afaceri românesc”, precizează AID.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...