O comună arădeană, executată silit, după ce primarul PSD a cumpărat coşuri de gunoi stradale pe care trebuie să achite de trei ori veniturile comunei în 2017

Social democratul Nicolae Valea, primarul comunei Archiş din Arad, a cumpărat 760 de coşuri de gunoi, fără a organiza o licitaţie, pentru care trebuie să scoată din visteia primăriei peste 670.000 de lei, adică, de trei ori veniturile comunei în 2017, relatează News.ro.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 21.10.2017 - 15:11

Social democratul Nicolae Valea, primarul comunei Archiş din Arad, a cumpărat 760 de coşuri de gunoi, fără a organiza o licitaţie, pentru care trebuie să scoată din visteia primăriei peste 670.000 de lei, adică, de trei ori veniturile comunei în 2017, dezvăluie News.ro.

Primăria a folosit doar jumătate din coşuri, pentru că nu mai are loc să le instaleze. Celelalte sunt depozitate. Comuna e executată silit de furnizor pentru că nu a achitat integral facturile.

Furnizorul este firma CCFRSA Marfă SRL, din Bucureşti, care ar fi primit comanda doar verbal de la primar. Coşurile de gunoi au fost livrate în perioada 2013-2015 şi au fost emise trei facturi, dar Primăria a achitat parţial doar prima factură, rămânând datoare cu peste 470.000 de lei, astfel că firma a deschis un proces, pe care l-a câştigat în 2016 la Tribunalul Arad.

Surse locale au declarat pentru News.ro că achiziţia a fost ilegală, pentru că investiţia nu a fost supusă nici aprobării Consiliului.

“Situaţia este foarte gravă. Datoriile comunei noastre sunt acum de peste 900.000 de lei. Nu mai sunt nici bani de salarii, se înregistrează restanţe deja. Ziele trecute, în 11 – 12 octombrie, au fost încasate salariile pe august. Avem circa 50 de salariaţi afectaţi, 18 din primărie, plus asistenţii personali ai persoanelor cu handicap”, a declarat o sursă locală pentru News.ro.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii