O anchetă este în desfăşurare la o şcoală privată din Braşov, unde există suspiciune de TBC. În cazul a 38 de copii testul pentru depistarea bolii a ieşit pozitiv

O anchetă se desfăşoară la o şcoală privată din Braşov în cazul suspiciunii de epidemie de TBC, unde o profesoară bolnavă de tuberculoză, aflată în prezent în concediu medical, preda câteva ore.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2017 - 12:12

O anchetă se desfăşoară la o şcoală privată din Braşov în cazul suspiciunii de epidemie de TBC, unde o profesoară bolnavă de tuberculoză, aflată în prezent în concediu medical, preda câteva ore, informează News.ro. În cazul a 38 de copii de la unitatea de învăţământ privată testul pentru depistarea bolii a ieşit pozitiv, aceştia urmând să facă investigaţii suplimentare.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Braşov, medicul Dan Moraru, a declarat că, zilnic, sunt consultaţi 15-20 de pacienţi, iar rezultate fnale ale testelor vor fi gata într-o săptămână. El a precizat că un pacient cu infecţie tuberculoasă latentă nu este contagios.

”Toţi copii fac un control radiografii pulmonare pentru că este foarte important să excludem TBC-ul activ. Dacă este nevoie, medicul pneumolog va recomanda tratament profilactic, iar pacienţii vor fi urmăriţi în următoarele luni“, a spus medicul. 

Între timp poliţia, Poliţia Braşov a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

”Este un dosar penal întocmit potrivit art. 352 din Codul Penal, care prevede zădărnicirea combaterii bolilor. Colegii au început urmărirea penală in rem şi vor verifica toate ipotezele. Dosarul a rămas în supravegherea procurorului de la Parchetul Judecătoriei Braşov, urmând să fie pronunţată o soluţie în cauză“, declara Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt IPJ Braşov.  

Anchetatorii s-au autosesizat în acest caz după ce mai mulţi părinţi au mers la liceul din Săcele, cerând să li se spună dacă profesoara bolnavă a venit la şcoală şi după ce a aflat diagnosticul. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...