Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comentariu Deutsche Welle: Steaua Laurei Codruța Kovesi începe să apună

Acuzaţia de plagiat la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a iscat reacţii aprinse în mass-media. Jurnalistul Horaţiu Pepine de la Deutsche Welle scrie într-un amplu comentariu că "ne aflăm la un punct de cotitură și că steaua procuroarei începe să apună".

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 28.09.2016 - 18:14

Acuzaţia de plagiat la adresa şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a iscat reacţii aprinse în mass-media. Jurnalistul Horaţiu Pepine de la Deutsche Welle scrie într-un amplu comentariu că "ne aflăm la un punct de cotitură și că steaua procuroarei începe să apună".

"Dacă nu s-a găsit în România un om cu autoritate morală și suprafață publică care să denunțe impostura Laurei Codruța Kövesi, atunci acuzatorii ei obișnuiți, puși sub urmărire penală și a căror credibilitate a fost mereu pusă la îndoială, s-au hotărât să facă un gest 'kamikaze' și să se autodenunțe. Deputatul Sebastian Ghiță a dat marți seara o declarație la Parchet prin care dezvăluie că a participat în 2012 alături de câțiva miniștri ai Guvernului Ponta la falsificarea Raportului Tehnic de Expertiză întocmit de Comisia Tehnică a Consiliului Național de Etică referitor la teza de doctorat a Laurei Codruța Kövesi. Comisia nu se întrunise, în realitate, niciodată, căci plagiatul era evident și Guvernul avea motive să aplaneze scandalul" ,  scrie Horaţiu Pepine.

Jurnalistul aminteşte că "fostul președinte Traian Băsescu a declarat apoi la rândul său că cel care a scris raportul a fost chiar ministrul Educației Mihnea Costoiu și că premierul Ponta era la curent. De aici înainte faptele ar trebui să intre pe făgașul normal: întrunirea CNATCDU în noua sa componență și examinarea tezei incriminate. În paralel, ca o consecință a denunțului lui Sebastian Ghiță, ar urma să se deschidă o acțiune penală împotriva demnitarilor care au participat la falsificarea raportului din 2012".


Citește și: EXCLUSIVITATE RL: Raportul oficial care spune că Kovesi nu a plagiat. Documentul a fost întocmit de Consiliul Național de Etică după mai multe audieri și contrazice situația descrisă de Sebastian Ghiță


"Politic vorbind situația este însă extrem de confuză și este posibil să asistăm la o nouă tentativă de mușamalizare. În orice caz acesta a fost primul impuls. Şefa PNL bunăoară, Alina Gorghiu, a căutat în mod evident să minimalizeze situația afirmând că autodenunțul lui Sebastian Ghiță pare 'doar o cacealma'. Președintele Klaus Iohannis a părut la rându-i extrem de incomodat de subiect, declarând că gestul lui Sebastian Ghiță este 'ciudat' și că s-a produs 'din cauza campaniei electorale'. Dar problema nu este doar electorală, deși, cu siguranță, că are și această motivație. E mai gravă. Căci întregul sistem de putere din România se susține pe anchetele DNA și pe credibilitatea persoanelor care le girează" - conchide jurnalistul de la DW.

Citește textul integral aici

Citește totul despre:

Comentarii