9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialNelu Iordache, trimis în judecată în dosarul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad

Nelu Iordache, trimis în judecată în dosarul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad

Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată, luni, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune, se arată într-un comunicat al DNA, remis România liberă.

Nelu Iordache a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de către procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni:

”- schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (61 de acte materiale)

– utilizarea cu rea-credinţă a creditului societăţii,în formă continuată(3 acte materiale),

– delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată(136 acte materiale)

– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată(20 acte materiale de instigare şi 7 de autorat)

– fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată(35 de acte materiale din care 20 de acte materiale de autorat şi 15 acte materiale de instigare)

– două infracţiuni de spălare de bani, în formă continuată

– două infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dintre care una în formă continuată”, potrivit comunicatului DNA.

 Nelu Ioardache, în calitate de administrator al firmei SC ROMSTRADE SRL, a schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 31.519.960 lei , reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad (aproximativ 22,3 km), lucrarea fiind finanţată în proporţie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene, se mai arată în comunicat.

Suma de 31.519.960 lei încasată de la CNADNR S.A. a fost utilizată în realitate pentru achitarea unor datorii restante ale societăţii ROMSTRADE SRL, pentru a susţine societăţile din grupul de firme pe care Nelu Iordache le controla în mod direct sau prin persoane interpuse, precum şi în scop personal, după retragerea unor sume în numerar.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

 

 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă