Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Morar: Au votat în localităţile de domiciliu militari aflaţi în Afganistan, deţinuţi, decedaţi

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminică seara, că procurorii au constatat că la referendum au votat în localităţile de domiciliu militari aflaţi la Kandahar, în ...

Share

Rl online 0 comentarii

09.09.2012 - 19:40
Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminică seara, că procurorii au constatat că la referendum au votat în localităţile de domiciliu militari aflaţi la Kandahar, în Afganistan, deţinuţi aflaţi în închisoare, precum şi deţinuţi, potrivit Mediafax.

Morar a precizat că ridicarea listelor de vot s-a făcut de procurori în urma unor plângeri ale unor ONG-uri, persoane fizice, partide politice, constatându-se ulterior faptul că pe unele liste seria cărţii de identitate şi numărul numeric personal nu există la numele indicat ca şi votant.

Totodată, Daniel Morar a spus că procurorii au metodele lor de investigare, de observaţie, dând exemplu secţiile pilot de votare - aproximativ 2.800 -, unde din trei în trei ore sau din două în două ore se comunicau câte persoane au votat.

Nu îndemnarea populaţiei să meargă la vot este cercetată, ci modalitatea în care s-a votat, a precizat Morar.

El a explicat faptul că s-a observat că în localităţi cu o mie de locuitori 40 la sută dintre alegători au votat între orele 20.00-23.00, în condiţiile în care în 11 ore, în alte locuri, au votat 60 la sută din persoane.

"Nu investighează nimeni nicio persoană care a votat, sunt întrebate dacă au votat pe două liste şi procurorilor li s-a răspuns că nu au votat şi lucrurile au devenit simple", a precizat şeful DNA.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...