Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mona Pivniceru, noul ministru al Justiţiei. Antonescu: Credibilitatea justiţiei NU ESTE O MARCĂ DE EXPORT, este o necesitate pentru toţi cetăţenii României şi pentru statul de drept

UPDATE: Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că depolitizarea justiţiei, deşi clamată ca o realizare de multă vreme, rămâne a fi făcută până la capăt, iar credibilizarea justiţiei nu e ...

Share

Octavian Palade 0 comentarii

23.08.2012 - 15:38

UPDATE: Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că depolitizarea justiţiei, deşi clamată ca o realizare de multă vreme, rămâne a fi făcută până la capăt, iar credibilizarea justiţiei nu e marfă de export, ci o necesitate.

Antonescu: "Este un moment foarte important, atât pentru Guvernul Ponta cât şi pentru toată societatea românească. Îl felicit pe primul ministru pentru această propunere şi pe doamna Pivniceru pentru curajul de a-şi asuma asemenea răspundere.

Mai mult ca oricând, societatea românească are nevoie de o Justiţie în care să creadă şi care să-şi facă datoria. Credibilitatea justiţiei nu este o marcă de export, este o necesitate pentru toţi cetăţenii României şi pentru statul de drept.

Depolitizarea justiţiei, deşi clamată de multă vreme, trebuie făcută până la capăt. Cred că încrederea oamenilor în justiţie rămâne un deziderat.

Un om cu o verticalitate morală ca doamna Pivniceru va duce la împinirea acestor deziderate."

       

UPDATE: Mona Pivniceru a depus jurământul şi a preluat funcţia de ministru al Justiţiei.

UPDATE:
Ceremonia de învestire a început. Mona Pivniceru depune jurământul.

UPDATE:
Preşedintele interimar Crin Antonescu şi premierul Victor Ponta întârzie la ceremonia de învestire în funcţie a Monei Pivniceru.

UPDATE: Mona Pivniceru va depune, joi, la ora 17.30, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei.

Iniţial, ora anunţată a fost 17.00, însă Preşedinţia a precizat că ora depunerii jurământului este 17.30.

_ _ _

Citeşte şi:

Preşedintele CSM: Înlocuitorul lui Pivniceru - Adrian Bordea, preşedintele ÎCCJ

VIDEO CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru din magistratură şi CSM. ŞEDINŢA de GUVERN, AMÂNATĂ

Mona Pivniceru este propunerea premierului Victor Ponta să ocupe funcţia de ministru al Justiţiei.

Ca să poată fi detaşată la Ministerul Justiţiei, Mona Pivniceru şi-a dat demisia atât din Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi din magistratură.

CSM a aluat act, joi, de ambele demisii.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica, anunţa, joi la prânz, că după redactarea hotărârilor, documentele vor fi trimise preşedintelui, care urmează să emită decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Monei Pivniceru.

După emiterea decretului de eliberare din funcţie, Mona Pivniceru poate fi numită ministru al Justiţiei.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...