12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMiting împotriva parlamentarilor care vor superimunitate, în Piaţa Universităţii

Miting împotriva parlamentarilor care vor superimunitate, în Piaţa Universităţii

Pe reţelele de socializare s-a anunţat un miting luni, la ora 16,30 în Piaţa Universităii din Bucureşti.

Textul de Facebook prin care se cheama populaţia la protest este :

“Dacă îţi pasă!

Dacă te-ai săturat de minciună, lene, hoţie şi manipulare,
Dacă 24 de ani aproape pierduţi înseamnă ceva pentru tine,
Dacă încă mai vrei să ştii de ce s-a murit în ’89,
Dacă vrei să trăim în Europa ca o naţiune liberă, demnă şi prosperă,
Dacă nu mai eşti dispus să alegi răul cel mai mic,
Dacă nu eşti gata să uiţi, să închizi ochii sau să faci compromisuri,
Dacă te simţi un om liber şi puternic,
Dacă ştii că suntem toţi în aceeaşi barcă,

Protest împotriva Guvernului mafiot

Dizolvăm Parlamentul!

Este timpul să spunem NU nelegiuirii. Furatul ucide!”
 
Protestele au început ca urmare a votării în Camera Deputaţilor, for decizional, a modificărilor Codului Penal prin care Nu mai pot fi anchetaţi pentru fapte de corupţie parlamentarii, miniştrii, primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii, managerii de regii autonome, de societăţi cu capital de stat sau majoritar de stat, avocaţii, notarii, experţii, executorii judecătoreşti.
 
Modificările legislative îi scoate pe parlamentari, pe demnitari, pe aleşii locali din categoria funcţionarilor publici şi ei NU mai pot fi acuzaţi de abuz în serviciu, trafic de influenţă, conflict de interese etc.
 
 Principalele infracţiuni grave pentru care aceste persoanele care se încadrează în aceste categorii sociale NU mai pot fi anchetate, inculpate, trimise în judecată şi condamnate sunt actele administrative emise ( contracte de atribuire de lucrări pe bani publici autohtoni sau fonduri europene, ordinele de ministru, angajarea rudelor. orice alt act administrativ), abuzul în serviciu, traficul de influenţă etc. 
 
În plus, dacă va intra în vigoare proiectul de lege al amnistiei şi graţierii SE ÎNCHID şi toate dosarele penale ale politicienilor şi clietelei lor cu infracţiuni pedepsite până la 7 ani închisoare, dosare  aflate în lucru la DNA sau la alte parchete , ca şi pe rolul instanţelor de judecată, dar în care nu s-au dat pedepse definitive.
 
Aici intră dosarele lui Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Relu Fenechiu, LIVIU DRAGNEA,  ca şi toate dosarele cu fraudele de la referendum, precum şi multe alte dosare. De asemenea, toţi cei condamnati până la 6 ani închisoare vor fi liberi.
 
Amnistia şterge cazierul penal, aşa că persoane precum  fostul premier Năstase sau magnatul  Dan Voiculescu, condamnaţi sau judecaţi pot candida din nou pentru alegeri parlamentare europene sau naţionale sau pot fi numiţi pe funcţii de demnitate publică.
 
În proiect se prevede că de amnistie şi graţiere Nu beneficiază cei condamnaţi pentru corupţie, însă există PRINCIPIUL de drept pentru care în PENAL funcţionează legea cea mai favorabilă, aşa că în faţa instanţelor care decid cine beneficiază de amnistie sau graţiere  NU va fi valabil articolul potrivit căreia se exceptează faptele de corupţie sau chiar violenţă, dacă aceste fapte au fost pedepsite cu închisoare mai MICĂ de 7 ani.
 
Pe deasupra, de la data de 1 februarie 2014 întră în vigoare NOILE CODURI PENALE care micşorează MULT pedepsele, deci cei care vor părăsi puşcăriile vor fi cel puţin circa 10.000 dintre cei peste 33.400 de deţinuţi, spun specialiştii consultaţi de RL.
 
Chiar şi cei corupţi, dacă, spre exemplu pentru abuzul în serviciu cu conseciţe deosebit de grave  au fost condamnaţi la maximum de pedeapsă de 15 ani, această pedeapsă se reduce la cel mult 5 ani deoarece NU mai există noţiunea de ” consecinţe deosebit de grave ” ( pagube de sute de milioane de euro) produse printr-un act administrativ emis de ministru sau de preşedintele consiliului judeţean sau de alt demnitar.
 
În plus , a dispărut pedeapsa de până la 20 pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave prin care s-au produs, de asemenea, pagube bugetului de stat de zeci, sute de milioane sau chiar miliarde de euro ( exemplu: contractele Bechtel, Hidroelectrica etc) 
 
Modificările legislative operate de parlamentari, agreat de Guvern, relevă faptul că  ele sunt dedicate special politicienilor. De aici, protestele de declanşate spontan sau organizat  pe străzile Capitalei.
 
Protestul de duminică seara, la care au fost prezente circa 1.000 de persoane,  a fost brutal înăbuşit de Jandarmerie, prin folosirea gazelor lacrimogene şi a forţei.
 
În mod nefericit, abuzurile Jandarmeriei coincid cu folosirea forţei pentru înăbuşirea protestelor de la Timişoara, din decembrie 1989.
 
 
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă