Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MISOGINII din POLITICA ROMÂNEASCĂ: De la Elena Udrea la Gigi Becali

Teodor Baconschi, Călin Popescu Tăriceanu, Marius Dugulescu şi Elena Udrea sunt câţiva dintre politicienii calificaţi drept misogini de activistele pentru drepturile femeilor, pe o platformă online,  care monitorizează  ...

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

27.11.2012 - 14:08

Teodor Baconschi, Călin Popescu Tăriceanu, Marius Dugulescu şi Elena Udrea sunt câţiva dintre politicienii calificaţi drept misogini de activistele pentru drepturile femeilor, pe o platformă online,  care monitorizează  comportamentul politic al candidaţilor la alegerile parlamentare din decembrie, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Candidatmisogin.wordpress.com prezintă candidaţii la parlamentare care au avut un discurs misogin, de-a lungul vremii, sau care au iniţiat propuneri de legi care ar putea restrânge drepturile femeilor. (Misoginul este acea persoană care urăşte, dispreţuieşte şi desconsideră femeile. )

"Dorim ca, prin demersul nostru, cetăţenii să conştientizeze fenomenul misoginismului şi sexismului în general şi, astfel, să-i îndemnăm să ţină cont de aceste atitudini când le acordă votul", explică feministele, în comunicat remis redacţiei.

"Un bărbat grăbit poate intenta mai uşor divorţul dacă ştie că statul îi oferă soţiei sale însărcinate (şi, astfel, mai puţin atractivă sexual) un sprijin financiar ex officio. Un adult poate renunţa mai uşor la gândul de a avea copii şi nepoţi atunci când statul îi garantează o pensie la bătrâneţe", a scris Mihail Neamţu, liderul formaţiunii Noua Republică şi candidat ARD la parlamentare în Arad, pe Voxpublica.

Citeşte şi ACUZAŢII grave de LEGIONARISM la adresa lui Mihail Neamţu. Vezi cum se apără politicianul ARD

"Să fie mai multe femei în politică, pentru că la o femeie ai ce să vezi, pe când la un bărbat, nu”, este declaraţia lui Liviu Dragnea, secretar general al PSD şi candidat USL la parlamentare în Teleorman.

Şi Claudia Boghicevici ori Elena Udrea sunt considerate misogine, prin declaraţiile şi acţiunile lor politice, se arată pe platforma online dezvoltată de activiste. De numele Claudiei Boghicevici se leagă o declaraţie care sprijină politicile anti-avort, iar de numele Elenei Udrea- declaraţia: "Femeia trebuie să stea în spatele bărbatului. Cel care exprimă puterea este bărbatul". Cele două politiciene candidează din partea ARD la alagerile din 9 decembrie.

De proiectul de legi anti-avort se leagă şi numele lui Marius Dugulescu, fost membru PDL, actual candidat la parlamentare pe listele PP-DD în Timişoara.

Citeşte şi O nouă iniţiativă legislativă: Consiliere obligatorie pentru femeile care vor să facă avort

Nici Călin Popescu Tăriceanu nu se lasă mai prejos când vine vorba de declaraţii misogine: "Lungimea discursului trebuie să fie precum lungimea rochiei unei femei, suficient de lungă ca să acopere subiectul, dar totodată şi suficient de scurtă ca să stârnească interesul". Tăriceanu candidează pentru un loc de senator în Bucureşti, din partea USL.

Teodor Baconschi, vicepreşedinte PDL, s-a pronunţat împotriva cotelor şi a feminismului: "Ca oameni de dreapta, nu cred că trebuie să promovăm fără discernământ acest principiu stângist al parităţii între femei şi bărbaţi. Nu de o paritate contabilă e nevoie între bărbaţi şi femei. (...) Ce poate fi mai normal, să găseşti mai mulţi bărbaţi în armată şi mai multe femei în educaţie. (...) Aş respinge elanul acesta feministo-marxist prin care lupta de clasă trece în raza dintre genuri, dintre sexe." Baconschi candidează în Iaşi, pe listele ARD, pentru un loc în Senatul României.

Citeşte şi UE impune femeile în poziţii de ŞEF. Vezi pe cine SUPĂRĂ acest proiect!

Un alt nume inclus pe lista candidaţilor misogini este şi controversatul om de afaceri George Becali, care, de la momentul în care PNL a anunţat că va candida la parlamentare pe listele liberalilor, a avut numeroase luări de poziţie controversate, iar organizaţiile din societatea civilă le-au cerut în mod repetat liderilor USL să-i retragă sprijinul politic.

Citeşte şi Opriţi BECALIZAREA României!- societatea civilă către Ponta şi Antonescu

"Eu nu candidez decât cu bărbaţi, eu mă bat cu tot PDL-ul, dacă vor ei la un loc, dar cu nici o femeie. Cu toţi bărbaţii din PDL mă bat, dacă am USL în spate, dar cu femei nu candidez, nu mă concurez, că nu pot să mă concurez, eu sunt mai misogin, mă ştiţi", este una din declaraţiile lui George Becali despre femei.

Citeşte şi Becali: Eu NU vorbesc cu FEMEIA! Activistele reacţionează

Şi Alianţa pentru o Românie Curată a lansat o platformă online unde alegătorii îşi pot verifica candidaţii la parlamentare, iar una dintre categoriile create de organizaţie este "Atitudini discriminatorare". Acolo, îi regăsim pe actualul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, social-democratul Dan Şova (Senatorul Şova, reclamat la Parchet pentru că a negat Holocaustul românesc), liberalul Ludovic Orban (amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru declaraţii rasiste- împotriva romilor şi împotriva femeilor) ori Adrian Papahagi, pentru celebra frază "La urma urmei, dacă am ajuns să avem un premier plagiator, pucist şi cheguevarist, de ce n-am avea în scurtă vreme o preşedintă romă, lesbiană şi atee”.

Citeşte şi Ştii ce pete negre are candidatul pe care vrei să-l votezi?

În luna noiembrie, Institutul pentru Politici Publice a lansat o cercetare despre candidaţii la alegerile parlamentare, în care a arătat că puţin peste jumătate din actualii candidaţi  au mai ocupat un fotoliu în Parlament în mandatul 2008-2012, iar că numărul femeilor din fosta egislatură care candidează pentru un loc în Parlament este de 32, dintr-un total de 2457 de candidaţi.

Citeşte şi Candidaţii în Parlament: Cercetaţii PENAL, nomazii, CHIULANGIII şi rudele

Citește totul despre:

Comentarii

loading...