7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Miron Mitrea, condamnat de ICCJ la DOI ani de închisoare cu...

UPDATE. Miron Mitrea, condamnat de ICCJ la DOI ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

UPDATE. Miron Mitrea a declarat, după decizia instanței, că el se aștepta ala chitare, nu la condamnare și că va merge în continuare și va constesta decizia.

Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea şi a fost menţinut sechestul asigurător pus de procurori.

În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare, pentru dare de mită.

Nicolae Popescu, fost arhitect şef al Primăriei Voluntari, a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare pentru fals în acte şi două luni pentru favorizarea infractorului. Instanţa a decis să cumuleze aceste pedepse cu o alta de trei ani de închisoare, dintr-un alt dosar. Judecătorii au constatat că pedeapsa de trei ani de închisoare a fost executată.

UPDATE. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-a condamnat, miercuri, pe deputatul PSD Miron Mitrea la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale, decizia nefiind definitivă, informează Mediafax

—-

Instanța Supremă ar putea da un verdict, miercuri, în dosarul în care Miron Mitrea este judecat pentru fapte de corupție privind lucrări la casa mamei sale. Vineri, judecătorii au rămas în pronunțare, după ce procurorii DNA au cerut  pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii, în vreme ce avocaţii au pledat pentru achitare.

Citește și: Procurorii DNA cer pedeapsa cu închisoarea pentru Miron Mitrea. Instanța a rămas în pronunțare până pe 15 octombrie

La termenul de vineri al procesului, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au stabilit că cercetarea judecătorească în acest caz este finalizată, astfel că au dat cuvântul acuzării şi apărării, să prezinte pledoariile finale.

Citeşte şi: Instanţa Supremă a respins retrimiterea la DNA a dosarului lui Miron Mitrea

În acest dosar, Miron Mitrea a fost judecat pentru fapte de corupţie în legătură cu lucrări de renovare făcute la casa mamei sale, alături de Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), şi Nicolae Popescu, care era arhitect-şef al Primăriei Voluntari la data faptelor.

În 25 octombrie 2013, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada 2000 – 2004, în prezent deputat PSD, pentru luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două infracţiuni în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită.

 

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă