Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mircea Dinescu a câştigat procesul cu ANI

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia Agenţiei Naţionale de Integritate privind incompatibilitatea lui Mircea Dinescu, stabilită ca urmare a faptului că acesta deţinea simultan funcţia de membru al Colegiului CNSAS, asimilată celei ...

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

10.11.2010 - 10:54

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia Agenţiei Naţionale de Integritate privind incompatibilitatea lui Mircea Dinescu, stabilită ca urmare a faptului că acesta deţinea simultan funcţia de membru al Colegiului CNSAS, asimilată celei de secretar de stat, şi pe cea de administrator la două firme, anunţă NewsIn.

Instanţa a admis, marţi, cererea lui Dinescu de anulare a deciziei ANI, potrivit căreia poetul s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate din martie 2006.

Decizia Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu în acest caz, în urma unor articole de presă ce semnalau posibila stare de incompatibilitate a lui Dinescu, în calitate de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

În urma verificărilor şi analizării informaţiilor primite de la alte instituţii a rezultat că, din 19 februarie 2004, Mircea Dinescu este administrator la SC Agroindustriala SRL Giubega, iar în perioada 15 decembrie 2005 - 14 noiembrie 2008 a deţinut şi exercitat efectiv funcţia de administrator la SC Grădina cu Vişini SRL. Cele două societăţi au avut venituri totale de peste şase milioane de lei şi profit de peste două milioane de lei în perioada 2006-2008. În perioada 2006 - 2008, Dinescu a avut venituri de 679.240 de lei din drepturi de proprietate intelectuală, astfel: în 2006, un venit net de 110.267 lei, în 2007 - de 46.673 lei şi în 2008 - de 522.300 lei.

Citește totul despre:

Comentarii