21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialMircea Cărtărescu, despre decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic premierului Sorin...

Mircea Cărtărescu, despre decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu: Nici Tzara și Ionescu n-ar fi putut imagina o situație mai absurdă decât cea a unui partid la putere care luptă disperat să-și dea jos propriul Guvern

Scriitorul Mircea Cărtărescu susține că România este într-o situație „absurdă”, întrucât partidul de la putere „luptă disperat să își dea jos propriul Guvern”.

„Om fi noi țara lui Tzara și-a lui Eugen Ionescu, dar nici ei n-ar fi putut vreodată imagina o situație mai absurdă decât cea a unui partid la putere care luptă disperat să-și dea jos propriul guvern. Așa ceva nu s-a mai văzut pe lume, e o invenție politică absolută”, a scris Mircea Cărtărescu, pe Facebook, după ce coaliția de guvernare PSD-ALDE a anunțat că a decis să retragă sprijinul politic al premierului Grindeanu.



 

Totodată, el mai susține că premierul „nu trebuie plâns”.

„Secretul mișcării e că nu partidul vrea să-și dea guvernul jos, ci gașca de borfași și mafioți din jurul lui Dragnea, care ține partidul captiv și a cărei țintă e România. Grindeanu nu trebuie plâns, el e doar un pesedist moderat venal, victimă a găștii organizate ca și toți ceilalți. O să moară cu Dragnea de gât, spre binele nostru al tuturor”, a mai afirmat el.

Coaliția de guvernare PSD – ALDE a decis, miercuri, retragerea sprijinului politic pentru Guvern și i-a cerut demisia premierului. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu a anunțat că nu va demisiona. La rândul său, șeful PSD a precizat că toți miniștrii PSD și-au depus demisiile.

Pe aceași temă: 


Grindeanu sau cyborgul bănățean conspirat | OPINIE

După jumătate de an în care și-a jucat cuminte rolul de cățeluș al lui Dragnea, Grindeanu a mâncat jăratec și s-a transformat într-un cyborg ofensiv care a șters podeaua de la Palatul Victoria cu primul teleormănean al țării.


Liviu Dragnea și Reflexul Mobutu | OPINIE

Temutul dictator Mobutu Sésé Seko obișnuia să-și schimbe guvernul o dată la șase luni, fără motiv, doar pentru a demonstra că el este șeful. „În tradiția africană nu acceptăm niciodată doi șefi“, așa explica fostul lider al Zairului (Congo-Kinshasa) necesitatea dictaturii. Și tot el le dădea lecții publice norocoșilor sau ghinioniștilor din anturajul său: „Dacă vreți să furați, furați frumos, fiindcă dacă furați prea mult dintr-o dată și deveniți bogați peste noapte, veți fi prinși“.





Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă