27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMircea Băsescu: Traian m-a sunat să mă întrebe ce face fiica mea...

Mircea Băsescu: Traian m-a sunat să mă întrebe ce face fiica mea în firma lui Mironescu

Mircea Băsescu a declarat că a fost sunat de Traian Băsescu, acesta întrebându-l despre implicarea fiicei sale, Raluca, într-o firmă cu fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu, arestat în dosarul privind corupţia din Portul Constanţa.

“Normal că fratele meu m-a întrebat ce face nepoata lui. Ce-i aşa mare ştire de presă? Nu era normal să mă întrebe ce face nepoata mea, în ce firmă este ea cu Mironescu? Atunci nu ştiam nici eu, după aia m-am lămurit şi i-am explicat”, a declarat Mircea Băsescu pentru Mediafax.

El a precizat că fiica sa, Raluca, a intrat în SC Interprest Trading SRL, cu 3% din acţiuni, în anul 2008, în momentul în care a terminat facultatea, dar firma respectivă aproape că nu a funcţionat.

“A intrat în firma aia în 2008, când Mironescu era deputat. Firma era mai de mult făcută. A intrat cu trei la sută, pe motiv că ştia engleză, ştia turcă, termina facultatea – ASE. Dacă vă uitaţi la Registrul Comerţului – m-am interesat şi eu – vedeţi că în 2008 firma asta a avut, dacă nu mă înşel, o cifră de afaceri de vreo 4.000 de lei. În 2009, a avut cifră de afaceri zero, iar în 2010 nici măcar n-a depus bilanţul. Nu ştiu sigur, dar s-ar putea să fi depus hârtiile pentru suspendarea activităţii. În firma aia n-a făcut nimic, nimic. Un om cu trei la sută într-o firmă nu face nimic”, a declarat Mircea Băsescu, adăugând că fiica sa nu are nicio altă legătură cu acest caz.

De asemenea, el a mai spus că îi cunoaşte personal pe Laurenţiu Mironescu, Mircea Banias şi Eugen Bogatu, dar că nu a avut nici o firmă cu vreunul dintre ei şi niciun fel de relaţii de afaceri.

Într-un interviu acordat ziarului “Ring”, Mircea Băsescu a explicat împrejurările în care i-a cunoscut pe Laurenţiu Mironescu şi Mircea Banias.

“Îi cunosc foarte bine pe amândoi. Suntem comandanţi. Cu domnul Mironescu am lucrat în aceeaşi întreprindere, nu-i normal să ne cunoaştem? Apoi, când eu lucram aici ca angajat al firmei «Plusfood», Mironescu a ajuns directorul portului. Păi cum să nu cunosc directorul pe terenul căruia îmi desfăşor activitatea cu societatea?”, a spus Mircea Băsescu.

Întrebat dacă are o relaţie de prietenie cu Mironescu, el spus că nu poate spune acest lucru, precizând însă că acesta a fost “de atâtea ori” în biroul său.

“Sunt totuşi un agent economic destul de important în Portul Constanţa Sud. Mai mult, tatăl domnului Mironescu a fost unul dintre cei mai mari comandaţi pe care i-a avut flota românească. Şi dacă îmi amintesc bine, i-a fost comandant fratelui meu, când a terminat Institutul de Marină. Traian a avut un deosebit respect pentru domnul comandant Ţuchi Mironescu. M-a surprins când am aflat de ce este acuzat fiul său. Nu mă aşteptam”, a adăugat fratele şefului statului.

Mircea Băsescu a mai spus că şi pe Mircea Banias îl cunoaşte de foarte mult timp. “Dar vreau să vă spun că în ceea ce îl priveşte pe Banias încă am mari rezerve că ar fi implicat în aşa ceva. Nu vreau să se înţeleagă că am fost mai prieten cu unul sau cu altul, dar Banias mi se pare mai puţin tentat să se implice în chestii de genul acesta. Dar ceea ce vă spun este o impresie pur personală, nu pot eu să contest ce spun procurorii”, a adăugat Mircea Băsescu.

Laurenţiu Mironescu este asociat, în firma INTERPREST TRADING SRL, cu nepoata preşedintelui Traian Băsescu, Raluca Băsescu, alături de alte trei persoane. Firma are ca obiect principal de activitate depozitarea.

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă