Ministrul Ialomiţianu nu mai vrea să semneze plata stimulentelor

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, nu vrea să semneze pentru plata stimulentelor angajaţilor din finanţe, susţin sindicatele. El i-a invitat pe liderii de sindicat din nou la negocieri sâmbătă de dimineaţă pentru a ...

Share

Rl online 0 comentarii

15.10.2010 - 23:43

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, nu vrea să semneze pentru plata stimulentelor angajaţilor din finanţe, susţin sindicatele. El i-a invitat pe liderii de sindicat din nou la negocieri sâmbătă de dimineaţă pentru a ajunge la o înţelegere. Preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, spune că în acest moment negocierile la minister sunt blocate şi ameninţă cu greva generală chiar de luni, potrivit Realitatea.net.

"Noi continuăm negocierile, ne păstrăm ceea ce am promis , acordarea pe criterii de competenţă. Nu este finalizată încă variata de acordare. Sindicatele au dorit să acordăm aceste stimulente pe criterii sociale. Lucrul acesta nu este posibil. Am spus de la bun început că acordarea trebuie să fie pe criterii de competenţă. Mâine (n.r. sâmbătă) dimineaţă îi aşteptăm din nou la negocieri pe liderii de sindicat să finalizăm varianta care să fie aplicată cât mai repede",a spus Gheorghe Ialomiţianu la finalul negocierilor de vineri seară.

El a subliniat importanţa acordării acestor stimulente pe criterii de performanţă şi nu sociale.

"Nu putem să dăm stimulente judeţelor care nu au realizat planul de încasări. România împrumută foarte mulţi bani iar la noi în ţară sunt judeţe care nu şi-au realizat planul de încasări. Şi nu este normal ca acei oameni să primească stimuelnte. Este foarte clar. Cine a muncit în finanţe va fi răsplătit. Lucrul acesta vreau să fie aplicat în finanţe", a explicat ministrul.

 

Preşedintele "Sed Lex" a spus că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, nu îşi mai recunoaşte promisiunile făcute angajaţilor care au protestat timp de două zile la Ministerul Finanţelor.

"Este un ministru incoerent şi incompetent. De şase ore ne certăm cine să primească stimulente şi cine nu", a adăugat Vasile Marica, la ieşirea din sediul Ministerului Finanţelor, citat de Mediafax.

Marica a mai spus că în condiţiile în care nu a reuşit să ducă greva angajaţilor de la Ministerul Finanţelor la bun sfârşit şi să le obţină acordarea stimulentelor, îşi depune demisia, pentru că nu se mai consideră un lider care are un cuvânt de spus.

Liderul "Sed Lex" a declarat, pentru Mediafax, că la discuţiile din comisie sindicaliştii propuneau anumite criterii, iar ministrul Ialomiţianu nu era de acord cu niciunul dintre acestea, motivând că nu are acordul de la premier. Marica nu a precizat ce criterii a respins Ialomiţianu.

Comisia formată din reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi ai sindicatelor s-a reunit, vineri dimineaţă, pentru a stabili indicatorii de performanţă după care vor fi identificaţi angajaţii care au contribuit la creşterea veniturilor bugetare şi care vor primi stimulente , discuţiile încheindu-se după mai bine de 12 ore.

Decizia de a constitui o comisie care să stabilească criteriile în baza cărora vor fi acordate stimulentele a fost luată joi, la discuţiile ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu cu sindicaliştii, după ce timp de două zile angajaţii MFP au protestat în sediul instituţiei. Acţiunea de la Ministerul Finanţelor a declanşat proteste în lanţ, mii de angajaţi din toate domeniile oprind lucrul, joi, în semn de solidaritate cu angajaţii de la MFP.

Liderul Alianţei "Sed Lex", cel care a negociat în cele două zile de protest cu ministrul Finanţelor, a spus că dacă Ialomiţianu se va răzgândi, angajaţii "nu îşi vor mai relua activitatea decât atunci când ministrul Finanţelor va demisiona".

Ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu declară, într-un interviu pentru Gândul, că ministerul are disponibilă suma de 300 de milioane de lei pentru "stimulente şi investiţii", care este suficientă, precizând că nu se poate spune că a cedat de frică solicitărilor protestatarilor din MFP.

Ministrul nu a putut preciza când vor fi plătite angajaţilor MF stimulentele restante pe august şi septembrie şi cât totalizează acestea, precizând că "trebuie să se facă mai întâi listele cu cei îndreptăţiţi să le primească, în funcţie de performanţele fiecăruia, după o analiză pe fiecare angajat pe care o vor face toţi directorii de direcţii din teritoriu".

 

 

Citește totul despre:

Comentarii