Ministrul Apărării: Am vorbit în Guvern despre un așa-numit Schengen militar

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, la Adunarea Parlamentară NATO că “suntem foarte conștienți de procedurile birocratice de la granite”, motiv pentru care în Guvern s-a discutat despre un așa-numit Schengen militar.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2017 - 15:36

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, la Adunarea Parlamentară NATO că “suntem foarte conștienți de procedurile birocratice de la granite”, motiv pentru care în Guvern s-a discutat despre un așa-numit Schengen militar.

"Ați vorbit și despre birocrație. Suntem foarte conștienți de procedurile birocratice de la granițele României, de aceea am insistat și am vorbit și în Guvernul nostru, am discutat despre un așa-numit Schengen militar, fără a vorbi de Schengen-ul însuși. Sigur, convoaiele militare stau în șir la graniță, pentru că acestea sunt regulile. Încercăm cumva să creăm noi reguli, dar toate fac parte din politica generală care se referă la Schengen. Încă o dată subliniez acest lucru. Dacă trebuie să discutăm despre un Schengen militar să revenim la agenda Schengen-ului însuși să o discutăm încă o dată. Cred că România merită să fie parte din spațiul Schengen. Acesta este un aspect important pentru noi în eforturile noastre de a dovedi că suntem un partener de încredere pentru Alianță, dar și pentru SUA", a spus Fifor în Comisia pentru apărare și securitate din cadrul celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO, care are loc la Palatul Parlamentului, relatează Agerpres.

În altă ordine de idei, ministrul Apărării a vorbit și despre dotările navale ale României.

"Urmărim și reînnoirea capacităților maritime, programul nostru de dotare, unul dintre cele 8 programe aprobate, se referă la patru corvete care vor fi produse aici, în România, cel puțin vrem să le producem în România, printr-un program de cooperare industrială. Încă căutăm parteneri pentru a putea începe aceste lucrări și sperăm să începem în 2018 să putem realiza acest program. Nimeni nu poate vorbi de a înfrunta cu acestea capacitățile flotei rusești care este destul de prezentă în regiunile Mării Negre, dar credem că rolul nostru este de a descuraja aici în regiunile Mării Negre, de aceea vrem să ne consolidăm și forțele navale. Aceste patru corvete sunt doar o parte din programul nostru de dotare", a menționat Fifor.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...