Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Sănătății, executat silit pentru suma de 4 milioane euro

Ministerul Sănătății a fost somat să plătească peste 4 milioane de euro, daune în urma incendiului de la Maternitatea Giulești, din 2010, în urma căruia și-au pierdut viața șase bebeluși. În caz de neplată instituția va fi executată silit.

Share

Cristian Ionescu 0 comentarii

Actualizat: 02.10.2015 - 20:02

Ministerul Sănătății a fost somat să plătească peste 4 milioane de euro, daune în urma incendiului de la Maternitatea Giulești, din 2010, în urma căruia și-au pierdut viața șase bebeluși. În caz de neplată instituția va fi executată silit.

Executarea silită ar urma să aibă loc marți, la ora 10.00, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, citată de Mediafax.

Ea a precizat că ministerului îi revenea să plătească a 12-a parte din suma de aproximativ 4 milioane de euro, pe care instanța a stabilit-o cu titlul de despăgubiri pentru familiile bebelușilor care au murit sau au fost răniți în incendiu.

Executorii somează însă ministerul să plătească întreaga sumă, pe baza unei alte decizii, pe care instituția o va contesta.

"Vrem să plătim partea care ne revine și nu ne opunem ca oamenii să își primească drepturile. Dar este imposibil să plătim noi întreaga sumă", a spus Oana Grigore.

Curtea de Apel București a dat, pe 2 aprilie, sentința definitivă în dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești.

 

Judecătorii i-au obligat, în solidar pe inculpaţii Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu", Florentina Cîrstea, Gigel Oprea şi Bogdan Marinescu, iar Maternitatea Giuleşti în solidar cu părţile responsabile Ministerul Sănătăţii şi Municipiul Bucureşti - prin primarul general, la plata mai multor sume de bani, totalizând 4.231.500 de euro.

Asistenta Florentina Cîrstea, care era de serviciu, dar nu se afla în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi când a izbucnit incendiul, a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare cu executare.

Fostul manager al maternității Bogdan Marinescu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea la un an de închisoare cu suspendare.

Incendiul a izbucnit în 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

Trei bebeluși au murit în incendiu, iar alți trei, în zilele următoare, din cauza complicaţiilor. Cinci bebeluși, între care două perechi de gemeni, au fost salvaţi de medicii din Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Citește totul despre:

Comentarii