Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Mediului caută lilieci

Ministerul Mediului şi Pădurilor a emis un ordin pentru capturarea în scop ştiinţific a unui nujmăr de 1.000 de lilieci, din cinci specii diferite, aflaţi pe raza judeţelor Bihor, Cluj şi Alba, informează

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

12.05.2011 - 14:58

Ministerul Mediului şi Pădurilor a emis un ordin pentru capturarea în scop ştiinţific a unui nujmăr de 1.000 de lilieci, din cinci specii diferite, aflaţi pe raza judeţelor Bihor, Cluj şi Alba, informează NewsIn.

Liliecii sunt din speciile: Myotis myotis (200 exemplare), Myotis oxygnathus (200 exemplare), Rhinolophus ferrumequinum (150 exemplare), Rhinolophus hipposideros (100 exemplare) şi Miniopterus schreibersii (350 exemplare).

Capturarea liliecilor se va face doar de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, Asociaţia pentru Protecţia Liliecilor din România şi Institutul de Speologie "Emil Racoviţă".

Motivul acestor capturi este "protejarea faunei şi florei sălbatice, precum şi conservarea habitatelor naturale", se arată în anunţ. Totodată, alte motive care au stat la baza deciziei sunt: pentru prevenirea producerii unor daune importante, în special asupra culturilor agricole, animalelor domestice, pădurilor, pescăriilor şi apelor, dar şi "pentru a permite în condiţii strict controlate, într-o manieră selectivă şi într-o măsură limitată, prinderea sau deţinerea unui număr limitat şi specificat de exemplare".

Citește totul despre:

Comentarii