8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Minerul grav accidentat la Lupeni, care fusese transportat la București,...

FOTO Minerul grav accidentat la Lupeni, care fusese transportat la București, a murit la Spitalul Floreasca

Minerul accidentat la Lupeni, care fusese transportat la București, a murit la Spitalul de Urgență Floreasca, vineri seară.

Trei mineri au fost blocați joi, în subteran, de surparea unui abataj de la Mina Lupeni. Unul dintre ei a fost scos din mină decedat, al doilea a fost scos grav rănit iar al treilea a fost evacuat rănit, dar în stare stabilă. Acesta a fost transportat la spitalul din Petroșani.

La momentul incidentului, în galeria care a fost blocată se aflau 11 mineri, opt dintre ei reuşind să se salveze. Tavanul galeriei, unde minerii făceau lucrări de consolidare, s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. Ei se aflau la o adâncime de 400 de metri.


"Din ce am înţeles, a fost un gol în tavan, un gol care nu a putut fi apreciat şi nu se ştia ce se putea întâmpla. Se pare că sistemul de susţinere la grinzi a rezistat. În schimb la stâlpi, spun ei, ar fi nişte probleme şi din cauza aceasta stâlpii s-ar fi micşorat de la 2.10 la 1.80. Noi o să lăsăm organele de anchetă, ITM şi Procuratura să îşi facă ancheta şi nu o să ne antepronunţăm noi de unde a apărut problema. O să ne facem şi noi ancheta internă şi verificările. Nu o s-o comunicăm până în momentul în care ITM şi procuratura o comunică”, a explicat ministrul Energiei.

În cazul minerului grav rănit, ISU Hunedoara a precizat că "după evaluarea preliminară realizată de către echipajul ambulanței de terapie intensivă, care are în componența sa un medic, s-a constatat că pacientul prezenta multiple traumatisme și fracturi ale membrelor superioare și inferioare și a fost transportat de urgență, cu un elicopter dotat pentru zbor pe timp de noapte, la Spitalul Floreasca".


Unul dintre mineri a fost scos la suprafață mort, după 15 ore de căutare. Primul miner scos din subteran joi noaptea este în stare foarte gravă, iar următoarele ore sunt ”hotărâtoare”, conform medicilor de la Spitalul Floreasca, iar cel de-al doilea miner are răni ușoare și a fost internat la Spitalul Petroșani. 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă