FOTO Minerul grav accidentat la Lupeni, care fusese transportat la București, a murit la Spitalul Floreasca

Minerul accidentat la Lupeni, care fusese transportat la București, a murit la Spitalul de Urgență.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2017 - 09:30

Minerul accidentat la Lupeni, care fusese transportat la București, a murit la Spitalul de Urgență Floreasca, vineri seară.

Trei mineri au fost blocați joi, în subteran, de surparea unui abataj de la Mina Lupeni. Unul dintre ei a fost scos din mină decedat, al doilea a fost scos grav rănit iar al treilea a fost evacuat rănit, dar în stare stabilă. Acesta a fost transportat la spitalul din Petroșani.

La momentul incidentului, în galeria care a fost blocată se aflau 11 mineri, opt dintre ei reuşind să se salveze. Tavanul galeriei, unde minerii făceau lucrări de consolidare, s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. Ei se aflau la o adâncime de 400 de metri.


"Din ce am înţeles, a fost un gol în tavan, un gol care nu a putut fi apreciat şi nu se ştia ce se putea întâmpla. Se pare că sistemul de susţinere la grinzi a rezistat. În schimb la stâlpi, spun ei, ar fi nişte probleme şi din cauza aceasta stâlpii s-ar fi micşorat de la 2.10 la 1.80. Noi o să lăsăm organele de anchetă, ITM şi Procuratura să îşi facă ancheta şi nu o să ne antepronunţăm noi de unde a apărut problema. O să ne facem şi noi ancheta internă şi verificările. Nu o s-o comunicăm până în momentul în care ITM şi procuratura o comunică”, a explicat ministrul Energiei.

În cazul minerului grav rănit, ISU Hunedoara a precizat că "după evaluarea preliminară realizată de către echipajul ambulanței de terapie intensivă, care are în componența sa un medic, s-a constatat că pacientul prezenta multiple traumatisme și fracturi ale membrelor superioare și inferioare și a fost transportat de urgență, cu un elicopter dotat pentru zbor pe timp de noapte, la Spitalul Floreasca".


Unul dintre mineri a fost scos la suprafață mort, după 15 ore de căutare. Primul miner scos din subteran joi noaptea este în stare foarte gravă, iar următoarele ore sunt ”hotărâtoare”, conform medicilor de la Spitalul Floreasca, iar cel de-al doilea miner are răni ușoare și a fost internat la Spitalul Petroșani. 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...