Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mihnea Motoc va discuta, la Summitul NATO, despre gestionarea crizelor

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, va face parte din delegaţia României la Summitul NATO de la Varşovia, unde va participa la o serie de evenimente în cadrul cărora se va discuta despre modalităţile de implementare a deciziilor Alianţei destinate consolidării apărării colective şi despre eforturile internaţionale de gestionare a crizelor, se arată într-un comunicat al MApN, remis joi AGERPRES.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 07.07.2016 - 17:18

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, va face parte din delegaţia României la Summitul NATO de la Varşovia, unde va participa la o serie de evenimente în cadrul cărora se va discuta despre modalităţile de implementare a deciziilor Alianţei destinate consolidării apărării colective şi despre eforturile internaţionale de gestionare a crizelor, se arată într-un comunicat al MApN, remis joi AGERPRES

Potrivit sursei citate, Mihnea Motoc va face parte din delegaţia României la Summitul NATO de la Varşovia din 8 şi 9 iulie condusă de preşedintele Klaus Iohannis. 

"Ministrul Motoc va participa vineri, 8 iulie, la o cină de lucru a miniştrilor aliaţi ai Apărării, în cadrul căreia se vor aborda modalităţile de implementare a deciziilor NATO destinate consolidării apărării colective şi descurajării, cu accent pe realizarea prezenţei aliate pe întregul flanc estic al NATO, precum şi cadrul de cooperare pentru vecinătatea sudică a Alianţei şi continuarea sprijinului pentru partenerii NATO", se spune în comunicat. 

Sâmbătă, 9 iulie, va avea loc reuniunea miniştrilor aliaţi ai Apărării cu partenerii din cadrul Platformei de Interoperabilitate. "Discuţiile vor viza contribuţia NATO la eforturile internaţionale de gestionare a crizelor şi de proiectare a stabilităţii în vecinătăţile estică şi sudică, în spiritul abordării cuprinzătoare", precizează sursa citată. 

Conform MApN, în marja summitului, Mihnea Motoc va avea o serie de întâlniri bilaterale cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, cu omologul german, Ursula von der Leyen, şi cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatol Şalaru. 

Din delegaţia condusă de preşedintele Iohannis va face parte şi şeful Statului Major General, general Nicolae-Ionel Ciucă, se mai arată în comunicatul citat. 

Citește totul despre:

Comentarii