Mihaiela Iorga, revocată din DNA: Dinu Pescariu a denunţat un posibil trafic de influenţă săvârşit de un fost prim-ministru

Mihaiela Iorga, revocată din funcția de procuror al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la cererea Laurei Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, la CSM, că Dinu Pescariu ar fi făcut un denunț care ar fi vizat un fost premier.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 14.09.2017 - 19:40

Mihaiela Iorga, revocată din funcția de procuror al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), la cererea Laurei Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, la CSM, că Dinu Pescariu ar fi făcut un denunț care ar fi vizat un fost premier.

„Cererea de revocare este un adev fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că Dinu Pescariu a denunţat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf şi pe martorul şi pe cumpărătorul de influenţă Claudiu Florică, aspect neadevărat. Daca Inspecţia Judiciară ar fi verificat şi Secţia pentru procurori ar fi solicitat acest document ar fi văzut că Pescariu Dinu a denunţat o cu totul altă persoană, un posibil trafic de influenţă săvârşit de un fost prim-ministru şi s-a denunţat pe el ca şi cumpărător de influenţă", a declarat Mihaiela Iorga, în plenul CSM, după ce a contestat cererea de revocare din funcție.

Mihaiela Iorga a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror al DNA. Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pe motiv că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ al lui Dinu Pescariu pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei Whatsapp.

"Dacă DNA-ului i se pare să dea detalii nereale într-o cerere de revocare, sunt obligată să mă apăr. Trebuie să înţelegeţi că toate demersurile mele, de la momentul revocării şi până în prezent nu au fost împotriva DNA, nu au fost împotriva luptei anticorupţie. Au fost doar în apărarea reputaţiei mele şi în apărarea unor principii. Cred că acest lucru ar trebui să-l facă orice procuror care, în loc să-şi clameze independenţa, ar trebui să şi-o exercite cu bună credinţă şi să o apere", a mai precizat Iorga.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...