METEO. CFR a redus viteza trenurilor pe 65,42% din rețeaua feroviară. Temperatura la nivelul șinei este cuprinsă între 56 și 59 de grade Celsius

CFR a redus, duminică, viteza trenurilor cu 20-30 de kilometri pe oră, pe 65,42% din rețeaua feroviară, din cauză că temperatura la nivelul șinei este cuprinsă între 56 și 59 de grade Celsius, ca urmare a codului roșu de caniculă, care s-a prelungit.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 06.08.2017 - 16:23

 CFR a redus, duminică, viteza trenurilor cu 20-30 de kilometri pe oră, pe 65,42% din rețeaua feroviară, din cauză că temperatura la nivelul șinei este cuprinsă între 56 și 59 de grade Celsius, ca urmare a codului roșu de caniculă, care s-a prelungit.

CFR avizează operatorii de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) când se impune reducerea vitezei de circulație și pe ce tronsoane se va lua această măsură, astfel încât operatorii de transport feroviar de călători să informeze pasagerii din trenurile aflate deja în circulație sau care urmează să circule în ziua respectivă, despre condițiile de trafic, se precizează într-o postare pe Facebook.


Citește și: O nouă avertizare meteo: Scăpăm de codul roșu de caniculă. Vin furtunile, din această seară. Opt județe și Bucureștiul rămân sub cod portocaliu de căldură

Vremea rămâne călduroasă în următoarele zile, dar meteorologii ridică avertizarea de cod roșu de caniculă. Opt județe din sudul țării și Capitala rămân sub cod portocaliu de căldură, iar restul țării va fi sub cod galben de caniculă, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 

 

Măsurile speciale care se iau pentru siguranța traficului feroviar în perioade caniculare vizează revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate, însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații și avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

Călătorilor li se recomandă ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informații despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet, să aibă o sticlă cu apă, să aibă medicația necesară în caz de nevoie, iar dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...