7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMaziliri fără precedent. PC doreşte să preia controlul total al Agriculturii

Maziliri fără precedent. PC doreşte să preia controlul total al Agriculturii

Ministerul condus de Daniel Constantin, omul impus în funcţie de Dan Voiculescu, unul dintre oamenii de afaceri cu cele mai mari interese în agricultură, a decis mutarea în bloc, dintr-un judeţ în altul, a şefilor de direcţii agricole din ţară.

 

Ministrul Daniel Constantin, preşedinte PC, a semnat vinerea trecută aproape 100 de ordine de ministru prin care a dispus detaşarea tuturor directorilor executivi aflaţi în funcţie la 21 septembrie 2012 la alte direcţii agricole decât cele în care ocupau funcţiile dobândite prin concurs în urmă cu câţiva ani.

De exemplu, directorul Direcţiei Generale pentru Agricultură (DGA) Buzău a fost detaşat pentru patru luni pe aceiaşi funcţie, la Călăraşi, cel de la Tulcea pleacă la Buzău, iar directorul din Sibiu a fost mutat temporar la Tulcea.

Ordinele de detaşare au fost transmise, prin fax, vineri seara la toate direcţiile agricole, sub ameninţarea că oficialii detaşaţi vor fi demişi din funcţia publică ocupată prin concurs, dacă în cel mult trei zile nu se prezintă la noile posturi. Luni dimineaţa, cei afec-taţi de măsura luată de minister au încercat să obţină motivarea deciziei, dar ministrul, secretarii de stat şi func-ţio-narii de la structura centrală au refuzat să dea explicaţii, ameninţându-i, în schimb, cu demiterea. Totuşi, directorii nu par a fi speriaţi de amenin-ţările lui Daniel Constantin, din moment ce, până ieri la prânz, doar şeful DGA de la Mehe-dinţi ar fi acceptat să fie detaşat la structura similară din Neamţ.

Luni, toţi ceilalţi au notificat Ministerul Agriculturii, prin intermediul avocaţilor, că au contestat ordinul de detaşare.

Dispute

Posturile ar fi revendicate de PC, care a mers atât de departe încât ministrul impus de Dan Voiculescu la Agricultură i-a demis, în unele cazuri, până şi pe cei susţinuţi de  PSD şi PNL, partenerii PC din USL. Potrivit informaţiilor RL, unii liderii judeţeni ai PSD şi PNL au încercat să reclame mazilirea propriilor oameni, dar Victor Ponta a refuzat dialogul. Recent, premierul a declarat că „ministrul Daniel Constantin are deplina libertate să-şi facă echipa de conducere, inclusiv în judeţe”.

Pe de altă parte, directorul Direcţiei Agricole Bihor, Nicolae Hodişan, afirmă că şefii sunt detaşaţi pe funcţii în alte judeţe pentru a fi nevoiţi să-şi dea demisiile, întrucât majoritatea sunt membri PDL. Hodişan susţine că a fost trimis în Bistriţa-Năsăud, iar în locul său a ajuns deja omologul de la Hunedoara. “Am primit ieri dimineaţă (luni – n.r.) ordinul semnat de secretarul de stat Dumitru Daniel Botănoiu de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, trimis prin fax vineri la ora 17.00, după orele de program. Numărul Ordinului este 281/21.09.2012”,  a declarat Nicolae Hodişan pentru Mediafax.  

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă