Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mariana Câmpeanu vrea să taie alocaţiile copiilor bogaţi

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, duminică, că ia în considerare ca numai copiii defavorizaţi să primească alocaţia de la stat, conform B1.ro. Câmpeanu a spus că  reprezentanţii ministerului ...

Share

Rl online 0 comentarii

19.01.2014 - 23:03

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, duminică, că ia în considerare ca numai copiii defavorizaţi să primească alocaţia de la stat, conform B1.ro.

Câmpeanu a spus că  reprezentanţii ministerului vor demara un studiu şi vor realiza astfel un pachet minim de bază pentru bunăstarea copiilor. O variantă pe care Ministrul Muncii o va lua în calcul ar putea fi acordarea, mai ţintit, a alocaţiilor pentru copii.

Părinţii nu sunt de acord cu această idee a ministrului Muncii, pentru că susţin aceştia, toţi copiii au drepturi egale şi nimeni nu ar trebui sa taie acel venit lunar, care şi asa este insuficient, raportat la nevoile copilului.

Citeşte şi: Plăţi sociale necuvenite de 5,7 milioane de euro, în 2012, la Ministerul Muncii

În replică, reprezentanţii părinţilor din toată ţara susţin că ajutorul pentru copii defavorizaţi ar trebui să se realizeze prin ajutoare suplimentare şi nu prin privarea celorlalţi copii de alocaţie.

„Fiecare copil are aceleşi drepturi ca şi ceilalţi, dacă prin legislaţie este prevăzut că toţi copiii au aceleaşi drepturi trebuie să aibă aceeaşi alocaţie, să nu confundăm alocaţia cu celelalte subvenţii ale statului pt întreţirenea copiilor, prin urmare toţi copii ar trebui să aibă aceeşsi alocaţie iar cei care sunt ăbtr-o situaţie dificilă pot fi subvenţionaţi”, a declarat Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Peste 3,8 milioane de copiii din România primesc lunar o alocaţie în valoare de 42 de lei.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...