Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

DOSAR Gheorghe Ursu: Marian Pârvulescu, pus sub urmărire pentru crime împotriva umanităţii

Ofiţerul de securitate, Marian Pârvulescu, este pus sub urmărire penală pentru crime împotriva umanităţii, conform B1TV.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2015 - 13:47

Ofiţerul de securitate, Marian Pârvulescu, este pus sub urmărire penală pentru crime împotriva umanităţii, conform B1TV.

Procurorii militari din Parchetul instanţei supreme au început urmărirea penală în dosarul privind moartea disidentului Gheorghe Ursu, pentru infracţiuni contra umanităţii, petrecute în perioada regimului comunist, conform Mediafax

Redeschiderea urmăririi penale în dosarele privind decesul lui Gheorghe Ursu a fost confirmată, în 12 noiembrie 2014, de Curtea Militară de Apel Bucureşti, care a constatat legalitatea şi temeinicia acestei măsuri, după ce Parchetul instanţei supreme a infirmat soluţiile de netrimitere în judecată în acest caz. 

Citeşte şi: Urmărire penală în dosarul disidentului Gheorghe Ursu, pentru crime contra umanității

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a intrat, în data de 21 octombrie 2014, în greva foamei, timp de 16 zile,  pentru a cere condamnarea principalului vinovat pentru moartea tatălui său, torționarul Marin Pârvulescu. 

Până acum, pentru moartea lui Gheorghe Ursu au fost condamnate trei persoane: Marian Clită, fost coleg de celulă cu Gheorghe Ursu, Tudor Stănică, fost şef al Direcţiei Cercetări Penale, şi Mihail Creangă, fost şef al Arestului Miliţiei Capitale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...