Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marga promovează CALORIFERUL: Conceptul de cultură al ICR trebuie revăzut

Caloriferul este o invenţie românească care trebuie promovată prin intermediul Institutului Cultural Român. Ideea îi aparţine noului preşedinte al ICR, Andrei Marga, potrivit

Share

Rl online 0 comentarii

11.10.2012 - 10:37
Caloriferul este o invenţie românească care trebuie promovată prin intermediul Institutului Cultural Român. Ideea îi aparţine noului preşedinte al ICR, Andrei Marga, potrivit realitatea.net


Andrei Marga a spus, miercuri, că promovarea caloriferului va face parte din noua orientare pe care vrea să o dea Institutului.

"Toate institutele au fost concentrate pe film, arte plastice şi muzică. În cazul în care au fost făcute bine, este în regulă. Apoi pe tot felul de întâlniri. Institutele trebuie să revadă conceptul de cultură cu care operează, trebuie să venim la un concept natural de cultură, inclusiv cu filmul. Filmul a făcut paşi mari în România, muzica, arte plastice, fără dubii, trebuie să facem loc şi ştiintelor şi tehnologiilor. Dau un exemplu, caloriferul este o invenţie transilvană, câţi ştiu de asta? Calculul zborurilor cosmice, inventarea biospeologiei, sunt şi alte lucruri care trebuie etalate", a adăugat Marga.

Conducerea Institutului Cultural Român s-a schimbat pe 11 septembrie, odată cu numirea lui Andrei Marga în funcţia de preşedinte al instituţiei. Acesta a fost propus de PNL, care a solicitat plenului Senatului un vot, fără a mai fi nevoie de audierea acestuia în comisiile de specialitate. Andrei Marga a fost anterior ministru de Externe, din mai până în august, anul acesta, dar şi ministru al Educaţiei, în perioada 1997 - 2000.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...