Scandalul de cămătărie din Jandarmeria Română. Încă un șef din Baza de Aprovizionare, aflat în subordinea colonelului Corcodel, a fost arestat preventiv. UM 0260 păzea obiective ale MAI, SRI și SIE

Curtea de Apel București a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Daniel Preoteasa, ofițer din conducerea Bazei de administrare și deservire a Jandarmeriei Române.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2017 - 21:58

UPDATE 19,50: Curtea de Apel București a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Daniel Preoteasa, ofițer din conducerea Bazei de administrare și deservire a Jandarmeriei Române, informează Agerpres.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Preoteasa a fost reținut miercuri de procurorii DIICOT în dosarul în care șeful său, Marian Corcodel, comandantul bazei, a fost arestat preventiv pentru cămătărie și constituire de grup infracțional organizat.


Maiorul Daniel - Iancu Preoteasa, ofițer în Jandarmeria Română, a fost reținut pe aeroportul Otopeni, în momentul în care se întorcea din concediu, informează miercuri Digi 24.

Reținerea a avut loc marți seară, iar miercuri Daniel Preoteasa a fost dus în fața judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă.

Ofițerul Preoteasa a fost șeful Biroului Tehnic din UM 0260 București - Baza de Aprovizionare a Jandarmeriei Române, iar funcția lui actuală este aceea de locțiitor al șefului Bazei - colonelul Marian Corcodel.

Maiorul Preoteasa este acuzat că este implicat într-un dosar de cămătărie și delapidare în care a mai fost arestat, acum câteva zile, comandantul Bazei Logistice a Jandarmeriei Române, colonelul Marian Corcodel.


Citește și: Scandal în Jandarmeria Română. Un comandant a fost arestat pentru 30 de zile, acuzat de cămătărie și șantaj. În biroul colonelului, procurorii au găsit 250.000 de lei

Curtea de Apel București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, colonelul Marian Corcodel, acuzat de cămătărie.

Maiorul Preoteasa a fost șeful Biroului Tehnic din UM 0260, iar de pe această funcție a coordonat și stația de alimentare cu carburanți a mașinilor Jandarmeriei. El este cercetat în dosarul de cămătărie, alături de șeful său, colonelul Corcodel, dar este suspectat și de delapidare, fiind vorba de o lipsă de motorină.

Săptămâna trecută, la data de 3 august, procurorii DIICOT au făcut percheziţii care au vizat un grup infracţional specializat în camătă şi delapidare. Acţiunea DIICOT s-a desfăşurat la 12 imobile din Bucureşti şi din Ilfov, şapte dintre acestea fiind sediile unor instituţii publice.

"La data de  03.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura  Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziţii imobiliare (din care 7 la sediile unor instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet", anunţa la acel moment DIICOT.

UM 0260 asigura paza unor obiective ale Ministerului de Interne, SRI și SIE

UM 0260 are un foarte mare număr de misiuni, nu doar aceea de a asigura materiale și carburanți pentru Jandarmerie. Din acest motiv, comandanții UM 0260 au foarte multe responsabilități și foarte multă influență.

Astfel, potrivit unor informații publice, începând cu anul 2003 a avut loc o extindere la nivelul unităţii, care a primit "o varietate de misiuni după cum urmează: paza şi protecţia unor obiective aparţinând M.A.I., S.R.I. şi S.I.E., asigurarea funcţionării Bazei de Pregătire şi Cazare a Jandarmeriei – Snagov, asigurarea procesiunilor de înmormântare cu onoruri militare şi a ceremoniilor militare, asigurarea funcţionării poligonului şi a platformei de pregătire Băneasa, asigurarea efectivelor, mijloacelor de transport şi a materialelor aferente pentru paza şi protecţia transporturilor speciale, de bunuri şi valori importante".

Ulterior, în anul 2005, unitatea a fost denumită Baza de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei. În acest moment, UM 0260 "execută misiuni de pază şi protecţie a obiectivelor, misiuni de pază a transporturilor speciale şi intervenţie, specifice gărzii de onoare şi muzicii militare, activităţi de pregătire a cadrelor militare, activităţi de asigurare tehnică şi materială pentru executarea şedinţelor de tragere cu armamentul din dotare a unităţilor din garnizoană, activităţi de logistică privind contractarea, aprovizionarea, exploatarea, întreţinerea, depozitarea şi distribuirea mijloacelor materiale, tehnice şi medicale, precum şi activităţi de deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...