Magistrații ICCJ au respins cererea DNA de a emite al patrulea mandat de arestare pe numele lui Sebastian Ghiță

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins propunerea de a emite încă un mandat de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă, formulată de procurori în dosarul în care fostul deputat este judecat alături de Iulian Bădescu, fostul primar din Ploieşti.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.06.2017 - 11:05

UPDATE 11,00: Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins propunerea de a emite încă un mandat de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă, formulată de procurori în dosarul în care fostul deputat este judecat alături de Iulian Bădescu, fostul primar din Ploieşti, informează Mediafax.


Judecătorii de la ICCJ vor decide, luni, dacă emit un nou mandat de arestare, în lipsă, pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță. aflat acum în Serbia.

Dacă este emis, acesta va fi cel de-al patrulea mandat emis pe numele lui Sebastian Ghiță.

Cererea pentru noul mandat de arestare preventivă a fost înaintată de procurorii DNA, în dosarul în care Ghiță este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploieşti Iulian Bădescu, în schimbul finanţării de la bugetul orașului a echipei de baschet Asesoft Ploieşti.

Pe numele lui Ghiţă sunt deja emise trei mandate de arestare în lipsă. Unul în dosarul privind vizita în România a fostului premier britanic Tony Blair, în care este urmărit penal şi fostul prim-ministru Victor Ponta, altul în dosarul de corupţie în care Ghiță este urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, iar al treilea mandat este în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din județul Prahova.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...