Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE: Fenomenul de cărăuşie de droguri peste hotare a cunoscut o amploare alarmantă

Fenomenul de cărăuşie de droguri peste hotare a cunoscut în ultima perioadă "o amploare alarmantă", în prezent "un număr mare" de cetăţeni români fiind deţinuţi în închisori din alte state, ca urmare a ...

Share

Rl online 0 comentarii

17.09.2012 - 22:00
Fenomenul de cărăuşie de droguri peste hotare a cunoscut în ultima perioadă "o amploare alarmantă", în prezent "un număr mare" de cetăţeni români fiind deţinuţi în închisori din alte state, ca urmare a transportării unor substanţe înscrise în categoria drogurilor, potrivit MAE, potrivit Mediafax.

"Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog, a iniţiat, la 14 septembrie 2012, o campanie anti-drog, care îşi propune să atragă atenţia asupra fenomenului de cărăuşie - transportul de droguri peste hotare. Acest fenomen a cunoscut în ultima perioadă o amploare alarmantă, în prezent un număr mare de cetăţeni români fiind deţinuţi în închisori din alte state, ca urmare a transportării unor substanţe înscrise în categoria drogurilor. Demarată sub titlul «Drogurile îţi schimbă destinaţia», campania de conştientizare atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică transportul de droguri, prin informarea publicului larg despre aspecte mai puţin cunoscute din legislaţia unor ţări ca Brunei, Malaezia, China, Turcia, Peru şi altele", se arată într-un comunicat transmis luni de MAE.

MAE atenţionează, prin intermediul acestei campanii, că în multe ţări deţinerea unor cantităţi mici de substanţe încadrate în categoria drogurilor poate reprezenta, de fapt, transport de droguri, fapt ce va atrage, în cazul arestării, o pedeapsă corespunzătoare. Această prevedere este valabilă pentru toate categoriile de droguri, inclusiv pentru cele făcând parte din aşa-zisa categorie a drogurilor uşoare, aspect necunoscut marii majorităţi a publicului, care este, în general, mai familiarizat cu legislaţia europeană în materie de droguri, mai permisivă.

Un alt aspect asupra căruia MAE doreşte să atragă atenţia este acela că "există o listă care cuprinde 32 de ţări în care pentru infracţiunile legate de droguri se aplică pedeapsa cu moartea".

"Campania este astfel gândită încât să aibă impact asupra tuturor categoriilor de public, informaţiile prezentate fiind de ordin general, dar profilul «victimei», în cazul fenomenului de cărăuşie de droguri, este acela al unui tânăr cu vârsta cuprinsă între 20 şi 27 de ani, provenit dintr-o familie dezorganizată, cu studii puţine sau întrerupte, fără un loc de muncă stabil sau, în cel mai bun caz, slab remunerat", se mai arată în comunicatul MAE.

 

Citește totul despre:

Comentarii