8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialLuminițele de Crăciun - gratis, dar pe bani

Luminițele de Crăciun – gratis, dar pe bani

Pe modelul celebrelor emisiuni teleshopping, în care produsul este gratis, dar ambalajul te costă o avere, Primăria Bucureștiului susține că instalațiile de Craciun nu au costat niciun ban. În schimb, montatul și demontatul se fac pe bani. Mai precis, peste 2 milioane de lei, fără TVA. 

Luxten a pus şi în acest an gratuit la dispoziţie Primăriei Capitalei ornamentele luminoase de Crăciun care vor fi aprinse vineri seară pe un traseu de peste 33 de kilometri, municipalitatea urmând să plătească doar instalarea şi dezinstalarea lor, spune PMB.

"Ornamentele de Crăciun sunt puse la dispoziţia primăriei gratuit de către Luxten. Primăria plăteşte doar montatul şi demontatul”, au precizat, vineri, reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Iluminatul festiv de sărbători va fi aprins în Bucureşti vineri seară, la ora 19:10, din Piaţa Constituţiei, iar tema este axată pe figurine luminoase inspirate din tradiţiile româneşti: ie, clop, horă, motive tradiţionale româneşti, fiind vorba despre peste trei milioane de becuri de tip LED, pe un traseu care însumează peste 33 de kilometri şi cuprinde 59 de zone din Bucureşti.

Anul trecut, au fost aprinse 3.087.432 de beculete tip LED, puse la dispoziţie gratuit de către gestionarul sistemului de iluminat în Capitală, SC LUXTEN LIGHTING COMPANY SA. Nici în 2015 primăria nu a plătit pentru ornamentele luminoase, acestea fiind produse şi proiectate de Luxten şi oferite gratuit primăriei, care a trebuit să plătească doar montarea, demontarea lor şi conectarea la sistem, în valoare de peste 2 milioane de lei fără TVA, spunea Municipalitatea.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă