11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLocuitorii din Bacău nu au apă de trei zile

Locuitorii din Bacău nu au apă de trei zile

 Cei peste 180.000 de locuitori ai municipiului Bacău, precum şi instituţiile publice şi agenţii economici din oraş sunt pentru a treia zi consecutiv fără apă la robinete, în urma unei avarii produse sâmbătă, conform Mediafax.

Avaria s-a produs la conducta principală de alimentare cu apă din barajul de la Valea Uzului, situat la aproximativ 40 de kilometri de oraş. 

Potrivit reprezentanţilor Companiei Regionale de Apă Bacău, locuitorii municipiului Bacău vor beneficia de apă potabilă de la robinet cel mai probabil de marţi dimineaţă, după ce defecţiunea a fost remediată în cursul nopţii de duminică spre luni.

”Odată cu remedierea defecţiunii, care s-a făcut cu dificultate din cauza accesului dificil cu utilaje pe câmpul inundat, la locul unde a apărut avaria am început să umplem conducta cu apă. În aceste condiţii, mâine dimineaţă (n.r.- marţi) vom reporni sistemul de alimentare cu apă în întreg municipiul Bacău”, a declarat, luni, directorul Companiei Regionale de Apă Bacău, Razvan Găină.

Potrivit acestuia, reparaţia suplimentară la barajul de la Valea Uzului, care trebuia făcută de Apele Române în cursul zilei de luni, a fost amânată pentru a nu prelungi cu încă o zi perioada fără apă potabilă la robinete pentru consumatorii din municipiul Bacău.

Reprezentanţii Companiei Regionale de Apă susţin că în cele trei zile de la apariţia avariei s-ar asigura câte patru ore de apă pe zi, dimineaţa şi seara, prin acumulările făcute în bazine din puţurile subterane de captare de la Mărgineni. Chiar şi aşa, majoritatea consumatorilor, în special cei de la etajele superioare ale blocurilor de locuinţe, nu primesc apă din cauza presiunii scăzute, dar şi a consumului foarte mare, prin realizarea de stocuri de către populaţie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă