10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderul unionist George Simion, în greva foamei, în fața graniței cu Republica...

Liderul unionist George Simion, în greva foamei, în fața graniței cu Republica Moldova

UPDATE. După mai multe ore de greva foamei, liderului Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, i-a fost ridicată sâmbătă interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, acesta ajungând deja la Chișinău, informează Platforma Unionistă Acțiunea 2012 într-un comunicat de presă.

Organizația unionistă menționează că ridicarea interdicției s-a făcut ca urmare a apelurilor publice lansate de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Blocul Unității Naționale, Diaspora unionistă și de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocați și experți.

Liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a intrat în greva foamei la vama Sculeni în semn de protest pentru că i s-a interzis să intre în Republica Moldova, informează Unimedia.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, el spune că va face greva foamei până când i se va permite să meargă acasă, în Basarabia.

"Este inadmisibil să îmi fie din nou încălcate drepturile, cer autorităților din România și Republica Moldova să se sesizeze în acest caz și să ia măsurile necesare pentru anularea acestei măsuri abuzive", a declarat George Simion.

Potrivit Unimedia, George Simion, a primit interdicție de a mai intra pe teritoriul moldovean în mai 2015, atunci când a fost declarat persona non-grata pe o perioadă de cinci ani. Ulterior, interdicția i-a fost ridicată în data de 18 septembrie 2015, în urma deciziei Curții de Apel din Chișinău.

Premierul moldovean Pavel Filip a solicitat instituțiilor abilitate informații despre interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului român George Simion, se menționează într-un comunicat al biroului de presă al executivului de la Chișinău. 

Premierul moldovean a cerut și o analiză privind posibilitatea ca lui George Simion să i se permită accesul pe teritoriul republicii până la judecarea pe fond a cauzei sale, în limitele prevăzute de lege pentru astfel de situații, conform aceluiași text.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă