12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLichidator judiciar, trimis în judecată pentru luare de mită

Lichidator judiciar, trimis în judecată pentru luare de mită

Lichidatorul judiciar Sorin Predescu este acuzat că ar fi luat mită 10 mii de euro, prin intermediul unui avocat. El a fost arestat, la 19 iulie 2013, pentru 29 de zile.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, la data de 9 iulie 2013, inculpatul Sorin Gheorghe Predescu, lichidator judiciar, asociat coordonator al GLOBAL INSOLVENCY SPRL, a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 10.000 de euro cu titlu de mită, în scopul de a autoriza încheierea unui contract de asociere în participaţiune între firma reprezentată de persoana denunţătoare şi o altă societate comercială.

SC GLOBAL INSOLVENCY SPRL Constanţa, în care inculpatul Predescu Gheorghe Sorin are calitatea de asociat coordonator, este societatea desemnată de instanţa de judecată drept administrator special al unei firme intrate în procedura insolvenţei şi reprezentate de persoana denunţătoare, astfel că inculpatul a pretins suma de 10.000 euro şi pentru a susţine oportunitatea încheierii contractului de asociere în faţa Comitetului Creditorilor firmei aflate în insolvenţă.

La data de 19 iulie 2013, Curtea de Apel Constanţa a admis propunerea procurorilor anticorupţie şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Predescu Gheorghe Sorin pe un termen de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul D.G.A Constanţa şi al ofiţerilor specializaţi din cadrul DIPI.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Constanţa.

Predescu s-a ocupat în calitate de lichidator judiciar şi de cazul VECTRA CONSTRUCT SRL, societate care a păcălit peste 100 de persoane, cu aproape 5 milioane lei.

Păgubaşii au plătit zeci de mii de euro fiecare pentru o locuinţă care nu a mai fost construită.

Numele firmei Global Insolvency Constanţa apare şi în alte dosare importante de lichidare, printre care Ecoterm Năvodari şi Miniera Medgidia.

 

 

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă