VIDEO Negocierile Guvern - sindicate au eșuat. Hossu: România va deveni o ladă de gunoi din punctul de vedere al condiţiilor de muncă

Liderii sindicali au ieşit nemulţumiţi, după trei ore de discuții, de la negocierile cu premierul Mihai Tudose pe tema transferului plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, spunând că nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2017 - 18:15

UPDATE 16,00: Liderii sindicali au ieşit nemulţumiţi, după trei ore de discuții, de la negocierile cu premierul Mihai Tudose pe tema transferului plăţii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, spunând că nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

Preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat la ieșire că, prin acest transfer de taxe, salariul brut va creşte "artificial”, însă creşterea nu se va simţi şi la salariul net.

Hossu a avertizat că, peste doi ani, dacă acest proiect va fi aprobat, România va deveni "o ladă de gunoi” în ceea ce priveşte condiţiile de muncă.


Mai mulţi lideri sindicali au ajuns vineri dimineaţă la Palatul Victoria, unde au loc discuţii referitoare la salarizarea bugetarilor. În acest timp, aproximativ 100 de persoane, sindicalişti Sanitas, protestează în faţa Ministerului Finanţelor, oamenii fiind nemulţumiţi de situaţia veniturilor.

Mai mulţi lideri de sindicat, printre care Bogdan Hossu şi Dumitru Coarnă, au ajuns la sediul Guvernului pentru discuţii referitoare la măsurile financiare compensatorii privind transferarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.Discuţii au avut loc şi miercuri, când câteva mii de persoane au protestat în faţa Guvernului. "Nu ne gândim, nu s-a luat decizia renunţării la acest transfer. Găsim o soluţie de compensare sau de implementare a legii salarizării", a declarat Mihai Tudose după discuţii.

Principalele nemulţumiri ale sindicaliştilor se referă la transferul taxelor sociale de la angajator către angajat, solicitându-se modificarea Legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă.

Aproximativ 100 de sindicalişti Sanitas protestează acu, în faţa Ministerului Finanţelor. "Nemulţumirile noastre sunt transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi plafonarea sporurilor în sănătate la 30% pe ordonatorul principal de credite. Noi ne vom continua manifestările de protest. Pe 19 octombrie vom avea un miting în Piaţa George Enescu", a declarat pentru Mediafax Romeo Sandu, vicepreşedinte Sanitas.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...