2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialJurnalistul Dan Andronic, audiat în dosarul alegerilor din anul 2009, a indicat...

Jurnalistul Dan Andronic, audiat în dosarul alegerilor din anul 2009, a indicat procurorilor numele celorlalți participanți la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea

UPDATE 17,40: Jurnalistul Dan Andronic a declarat joi, după ce a ieșit din sediul Parchetului General, că a indicat procurorilor între 9 și 12 persoane care au participat în decembrie 2009 la întâlnirea de la locuința fostului vicepremier Gabriel Oprea.

"Am încercat să fiu cât mai exact, cât mai precis, legat de împrejurări și persoane și de alte lucruri pe care le cunosc", a declarat Andronic la ieșirea din sediul Parchetului.

Întrebat de jurnaliști câte nume de persoane a nominalizat în fața anchetatorilor, Andronic a spus că între 9 și 12, aceste persoane aveau funcții importante în statul român, "cu două excepții", și că nu dorește să le divulge în presă. Întrebat care este relevanța dezvăluirilor sale și dacă în acest caz este vorba de fapte morale sau penale, Andronic s-a ferit să răspundă, arătând ca el a fost chemat de procurori în calitate de martor.

Răspunzând unei alte întrebări, Dan Andronic a precizat că el nu a spus în niciun moment ca acea întâlnire ar fi reprezentat o tentativă de fraudare a votului din 2009. "Nu este treaba mea să judec acest lucru" a mai spus Andronic.


Jurnalistul Dan Andronic a fost audiat, joi, la Parchetul General, în calitate de martor în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009, în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, potrivit Agerpres. La intrarea în sediul parchetului, acesta a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, el susținând că mai întâi trebuie să discute cu procurorii.

În aprilie, Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări "in rem" sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

Jurnalistul Dan Andronic a scris că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea.

În replică, fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat că întâlnirea organizată la el acasă a fost o "simplă cină", unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic și Neculai Onțanu.

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă