30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialJudecatorul a aprobat cesiunea actiunilor lui Becali la Steaua

Judecatorul a aprobat cesiunea actiunilor lui Becali la Steaua

Judecatorul delegat de la Registrul Comertului a aprobat vineri cesiunea actiunilor detinute la clubul Steaua de Gigi Becali catre alti actionari ai gruparii sportive, a declarat directorul general
al institutiei, Eugen Ghiulea. El a mentionat ca decizia poate fi contestata prin recurs.

O saptamana agitata

Luni Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat ca Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Ilfov a instituit sechestru asigurator asupra averii lui Gigi Becali, inclusiv asupra actiunilor la Steaua, intrucat Becali ca actionar majoritar trebuie sa raspunda in solidar cu clubul pentru datoriile acestuia catre stat.
Agentia a aratat ca declaratiile lui Becali potrivit carora a vandut actiunile catre membri ai familiei sale nu sunt relevante intrucat transferul nu a fost inregistrat la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
In cursul zilei de miercuri Radu Enache, avocatul lui Gigi Becali, a sustinut ca nu mai exista sechestru pe actiunile detinute la clubul Steaua de clientul sau si ca cesiunea acestora catre alti doi actionari a fost inregistrata la Registrul Comertului, insa ANAF a dezmintit aceste informatii.

Bodu: Vom face recurs

In replica presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a declarat ca este “absolut indignat” de hotararea judecatorului delegat de la Registrul Comertului referitoare la divergentele dintre Fisc si patronul clubului Steaua, Gigi Becali. “Sunt revoltat de interpretarea abuziva sau superficiala a legii. Motivatia judecatorului a fost aceea ca cesiunea este posibil a fi inscrisa in Registrul Comertului deoarece anterior fusese inscrisa in Registrul Actionarilor societatii”, a spus Bodu. Seful ANAF considera ca este un fapt cunoscut, inclusiv de persoane care nu au pregatire de specialitate in domeniul juridic, ca publicitarea fata de terti, inclusiv Fiscul, a oricaror acte sau fapte juridice, inclusiv cesiunea actiunilor, se face prin Registrul Comertului. Bodu a spus ca mentiunile in Registrul Actionarilor societatii sunt opozabile doar societatii emitente si actionarilor acesteia, adica tocmai debitorului Gigi Becali. “Este evident ca Fiscul, in calitate de tert fata de aceasta cesiune, nu putea cunoaste cesiunea inainte de a fi inscrisa la Registrul Comertului si drept urmare aceasta cesiune nu-si poate produce efectele in lipsa unei publicitati conforme cu legea”, a subliniat Bodu. El a spus ca oricum sechestrul asigurator instituit de ANAF asupra activelor contribuabilului Gigi Becali este inscris in arhiva electronica de garantii reale mobiliare si – conform legii societatilor comerciale – aceasta este principala forma de publicitate a sechestrului ca forma de garantie. “Acest lucru am dorit sa-l aduc la cunostinta judecatorului delegat prin cererea de interventie, care, din pacate, a fost respinsa miercuri. Probabil ca judecatorul delegat nu era interesat sa stie de existenta acestui sechestru, ceea ce ma intriga si revolta”, a subliniat Bodu.

Instrainarea de terenuri – blocata

El a spus ca ANAF va invoca aceleasi argumente in recursul pe care il va face impotriva incheierii judecatorului delegat la Registrul Comertului. Bodu a spus ca sechestrul asupra actiunilor, chiar daca a fost ignorat de Registrul Comertului, nu este singura garantie pe care ANAF o poate sechestra. “Dupa cum se stie, orice instrainare de terenuri apartinand contribuabilului Gigi Becali este blocata pana cand acesta va constitui in favoarea Fiscului o ipoteca asupra unui teren a carui valoare sa acopere cuantumul datoriei de aproximativ 11 milioane de euro”, a completat Bodu. El a precizat ca Fiscul va merge inainte cu masurile asiguratorii si executorii. “Nu ne vom opri decat atunci cand vom recupera banii ce ni se datoreaza. Cluburile trebuie sa stie ca orice intarziere, indiferent de debitori, duce la acumularea de dobanzi si penalitati si deci la marirea inutila a datoriei”, a conchis presedintele ANAF.

Becali a cerut anularea masurii preventive

Gigi Becali a depus vineri la Judecatoria sectorului 3 o cerere de anulare a masurii preventive luate de ANAF privind neinstrainarea bunurilor. Oficialul stelist a spus ca decizia judecatorului delegat de la Registrul Comertului, care a aprobat vineri cesiunea actiunilor detinute la FC Steaua de Gigi Becali catre alti actionari ai gruparii sportive, este dreapta. Gigi Becali nu stie daca va mai ipoteca o suprafata de teren pentru acoperirea datoriilor la stat, asa cum se intelesese joi cu presedintele ANAF, Sebastian Bodu. “Daca voi mai pune o ipoteca asupra unui teren pana la acoperirea datoriilor? Pentru ce sa mai fac asta? Degeaba? Pun gaj, fac actele, mai umblu cinci-sase zile pentru ele si apoi, cine stie?, spune ca nu e bine. Eu ma gandesc sa o fac, dar Bodu este un om cu sapte fete, chiar nu inteleg ce vrea”, a adaugat Becali.

Cele mai citite

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă